Race Mee

Race zelf mee om 3.000 euro in de KNAF-certified Winter Cups 2021


Iedereen kan nu meedoen aan nieuw opgezette kampioenschappen in populaire racegames: de KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 en de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021.

Deze zijn erkend door de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) en gesteund door NOC*NSF, onder aanmoediging van autocoureurs Rudy van Buren en Mitchel van den Brink. Als ambassadeurs roepen zij voor de camera iedereen op mee te doen.

Meld je nu aan en race mee!

Op 25 januari zijn de eerste ‘KNAF-certified’-competities van start gegaan over een periode van acht weken. De snelste deelnemers strijden in wekelijkse events om kampioenschapspunten en een prijzenpot van drieduizend euro. Je kunt op elk moment nog instappen om mee te doen.

Gran Turismo Sport
De KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 wordt georganiseerd in de game Gran Turismo Sport (PlayStation 4 en PlayStation 5). Deze is ontwikkeld door Polyphony Digital in samenwerking met de internationale autosportbond FIA. Deelnemers kunnen zich in uiteenlopende raceklassen en op verschillende circuits wekelijks plaatsen voor een finalerace, die vanaf 1 februari elke maandagavond wordt verreden. Lees HIER de instructies om goed mee te kunnen doen aan deze competitie.

Deze races worden live uitgezonden op onder meer het officiële Twitch-kanaal van KNAF Digital en Motorsport.com, onder toeziend oog van erkende digitale wedstrijdleiders en volgens reglementen die vergelijkbaar zijn met wat geldt in de fysieke autorensport. Om daarnaast iedereen plezier te laten beleven aan virtuele races, zullen er tevens ‘vrij rijden’-avonden worden georganiseerd op KNAF Digital.

DiRT Rally 2.0
Aan de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021 kan iedereen deelnemen middels de game DiRT Rally 2.0 (PlayStation 4 en PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S, pc) van Codemasters. Elke week krijgen de virtuele coureurs een reeks klassementsproeven in een andere autoklasse voor hun kiezen, eveneens met regels die van kracht zijn in de fysieke rallysport. Hoogtepunten van de deelnemers zelf zijn terug te zien in wekelijkse highlightvideo’s. Lees HIER de instructies om goed mee te kunnen doen aan deze competitie.