Race Mee

Zo strijd jíj om de titel in de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021


Iedereen kan zich inschrijven voor de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021 op KNAF Digital. Hier lees je de belangrijkste instructies.

De KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Sport Winter Cup 2021 wordt georganiseerd in de game DiRT Rally 2.0 (PlayStation 4 en PlayStation 5, Xbox One en Series X/S en pc) op het platform KNAF Digital. Deze game is ontwikkeld door Codemasters. Als je onderstaande stappen volgt, kun je vanaf 25 januari acht weken lang elke week een rally in de game rijden en daarmee punten scoren voor het kampioenschap om mee te strijden om de prijzenpot.

Professioneel (Dakar-)rallycoureur en KNAF Digital-ambassadeur Mitchel van den Brink legt uit hoe je kunt deelnemen:

Volg deze instructies om mee te doen.

1. Maak een account aan op KNAF Digital via deze link. Om deze te bevestigen, check je mailbox (en eventueel de spam-folder). Door op de link in de bevestigingsmail te klikken, kun je je wachtwoord instellen en inloggen. In je profiel zijn alleen je voornaam, achternaam, mailadres en username verplicht om in te vullen. Daarnaast is het noodzakelijk om bij je profiel onder het kopje ‘Verbind’ je Codemasters RaceNet-account in te vullen (zie ook de stap hieronder).

2. Zorg dat je een Codemasters RaceNet-account hebt (deze kun je hier aanmaken). Hiermee kun je vervolgens een verzoek sturen om lid te worden van KNAF Digital op onze eigen RaceNet Club in DiRT Rally 2.0, via deze link. We proberen om elke dag de verzoeken te bekijken en deelnemers toe te laten.
Als je bent toegelaten en de game opstart, ga onder het kopje ‘Freeplay’ naar ‘RaceNet Clubs’. Hier kun je de rally van KNAF Digital selecteren en meedoen. Let op: je hebt in principe maar ééns kans om de aangegeven proeven geklokt af te leggen (al kun je hier wel ‘shakedown’ kiezen om een beetje te oefenen).

4. Als je klaar bent met de hele rally voor de betreffende week, ga weer naar de event-pagina van de betreffende competitie op KNAF Digital en dien je tijd in middels de knop de event-pagina. Als je dit niet doet, zul je niet worden opgenomen in het klassement!
Op de volgende pagina vul je je tijd in volgens dit systeem:
[uur][uur]:[minuut][minuut]:[seconde][seconde].[tiende][honderdste][duizendste]
Je kunt de rally dus slechts één keer verrijden. Wel kun je vaker dan eens een tijd indienen op het platform, bijvoorbeeld als je eerder een foutje hebt gemaakt. Deze tijden zullen door ons worden gecontroleerd door ze te vergelijken met de tijden van je account in de games zelf.

5. Als de eindtijd van een event is bereikt, maakt de wedstrijdleiding het klassement op. Voor DiRT Rally 2.0 geldt dat iedereen kan deelnemen. Na het verstrijken van de eindtijd worden er punten toegekend aan de hoogst geklasseerde deelnemers. De prijzenpot zal middels een nader bekend te maken verdeling worden uitgekeerd aan het einde van de competitie.

De voorwaarden die van toepassing zijn voor deelname aan competities in de game DiRT Rally 2.0, zijn te lezen via deze link naar het (voorlopig) bijzonder reglement voor DiRT Rally 2.0.