Race Mee

Enorm veel toffe prijzen te winnen in de Winter Cup 2022


De KNAF-certified Winter Cups 2022 zijn van start gegaan op KNAF Digital. Iedereen is welkom om mee te strijden in deze erkende Nederlandse kampioenschappen met Gran Turismo Sport en DiRT Rally 2.0, waarbij dit seizoen enorm veel toffe prijzen te winnen zijn, mede dankzij onze partners.

De Winter Cups geven iedereen de kans om zich te bewijzen als de allerbeste van Nederland in racegame Gran Turismo Sport (PlayStation 4 / 5) en rallygame DiRT Rally 2.0 (PlayStation 4 / 5, Xbox One / Series S | X, pc) op KNAF Digital. In januari, februari en maart wordt gestreden in acht uitdagende events, waarbij twee pauzeweken én twee schrapresultaten per cup (het automatisch wegstrepen van ieders twee laagste scores) zorgen voor extra toegankelijkheid.

Gran Turismo Sport
In de KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2022 kan iedereen zich elke week (tot zondag 23.00 uur) proberen te kwalificeren, middels aangewezen events in de game. De 44 snelste deelnemers plaatsen zich daarin voor de wekelijkse finaleraces, die op maandagavond vanaf 17 januari worden gehouden.

De snelste veertien deelnemers starten dan om 19.30 uur in de Divisie I-race. Deze is live te zien op het Twitch-kanaal van KNAF Digital en bij Motorsport.com.

Op de dinsdagavond (vanaf 18 januari) worden nog twee races gehouden: om 19.30 uur start dan de Divisie II-race, voor de nummers 15 tot en met 29 – waarna om 21.00 uur de Divisie III-race begint voor de mensen die zich op de 30e tot en met de 44e plek hebben gekwalificeerd.

Lees de instructies om goed mee te kunnen doen aan deze competitie, evenals de reglementen die van toepassing zijn. Deelnemers die zich weten te plaatsen voor de race, ontvangen hierover uiterlijk op de dag zelf een email, met onder meer informatie over track limits en bijbehorende straffen zoals opgelegd door de digitale wedstrijdleiding.

DiRT Rally 2.0
Deelnemers aan de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2022 gaan elke week op voor de snelste tijd in speciaal uitgezette rally’s. Om aan alle events te kunnen deelnemen, dien je ook over de DLC (downloadable content) van DiRT Rally 2.0 te beschikken. Dit seizoen zal er variatie zijn in de sterkte van de schade die je auto kan oplopen. Let daar goed op in de instellingen van ieder evenement.

Hoogtepunten van de deelnemers zelf zijn terug te zien in wekelijkse highlightvideo’s. Hier lees je hoe je zelf beelden kunt opnemen en insturen. Lees de instructies om goed mee te kunnen doen aan deze competitie, evenals de reglementen die van toepassing zijn.

Alle deelnemers aan de cups zijn van harte welkom op de Discord-server van KNAF Digital om te communiceren met andere deelnemers én de organisatie!

Prijzen en partners
KNAF Digital wordt mede mogelijk gemaakt door Logitech G, de officiële simracing- en headset-partner. BMW is vorige week ingestapt als officieel sponsor van de KNAF-certified Winter Cup 20222. Daarbij is Snap-on ook ingestapt als sponsor van KNAF Digital. BMW en Snap-on leveren bovendien een hele reeks aan geweldige prijzen voor de beste rijders van de Winter Cups 2022. Lees hier meer over de prijzen die Snap-on tijdens de KNAF-certified Cups beschikbaar stelt.

De prijzenpot is dit seizoen is in totaal 1000 euro te verdelen over beide cups! Alleen digitale-licentiehouders dingen mee naar een deel van de prijzenpot. Wie nog geen account heeft op KNAF Digital, kan er één aanmaken en gelijk de digitale racecursus met Rudy van Buren doorlopen om het digitale racecertificaat te behalen.

Planning Winter Cups 2022

Event 1 – week 2 – 10jan-16jan

Event 2 – week 3 – 17jan-23jan

Event 3 – week 4 – 24jan-30jan

PAUZE – week 5 – 31jan-6feb

Event 4 – week 6 – 7feb-13feb

Event 5 – week 7 – 14feb-20feb

Event 6 – week 8 – 21feb-27feb

PAUZE – week 9 – 28feb-6mar

Event 7 – week 10 – 7mar-13mar

Event 8 – week 11 – 14mar-20mar