Race Mee

Zo doe je mee aan Gran Turismo Sport-competities op KNAF Digital


Iedereen kan zich inschrijven voor competities in Gran Turismo Sport op KNAF Digital. Hier lees je de belangrijkste instructies.

De game Gran Turismo Sport is te spelen op PlayStation 4 en PlayStation 5. Deze is ontwikkeld door Polyphony Digital in samenwerking met de internationale autosportbond FIA.

Volg deze instructies om mee te doen:

1. Maak een account aan op KNAF Digital via deze link. Om deze te bevestigen, check je mailbox (en eventueel de spam-folder). Door op de link in de bevestigingsmail te klikken, kun je je wachtwoord instellen en inloggen. In je profiel zijn alleen je voornaam, achternaam, mailadres en username verplicht om in te vullen. Daarnaast is het noodzakelijk om bij je profiel onder het kopje ‘Verbind’ je PlayStation Network online-ID in te vullen.

2. Voeg het account ‘KNAFdigital‘ toe aan de vriendenlijst van jouw account op PlayStation Netwerk. Dit kun je doen op je console, via de PlayStation smartphone-app of via deze link. Als wij je voor die lijst geaccepteerd hebben, kunnen we je tijd verifiëren.
In de beschrijving van het event zie je hoe je kunt deelnemen aan de pre-kwalificatie. Hiervoor gebruiken we de Kwalificatietijdrit (Qualifying Time Trial) in één van de de drie Dagelijkse Races (Daily Races), dus A, B of C, in Speltype Sport (Sport Mode). Start de game op je console op en kies dit speltype om een tijd te noteren. Je kunt zo vaak mogelijk rijden als je wilt, tot het event is verstreken.

3. Als je (voor nu) klaar bent en een goede tijd hebt gereden, ga weer naar de event-pagina van de betreffende competitie op KNAF Digital en dien je tijd in middels de knop de event-pagina. Als je dit niet doet, zul je niet worden opgenomen in het klassement!
Op de volgende pagina vul je je tijd in volgens dit systeem:
[uur][uur]:[minuut][minuut]:[seconde][seconde].[tiende][honderdste][duizendste]
Je kunt zo vaak als je wilt je tijd indienen, wanneer je (in Gran Turismo Sport bijvoorbeeld) op een later moment een snellere tijd hebt gerealiseerd, tot het eind van het event. Deze tijden zullen door ons worden gecontroleerd door ze te vergelijken met de tijden van je account in de games zelf.

4. Als de eindtijd van een event is bereikt, maakt de wedstrijdleiding het klassement op. Afhankelijk van je tijd en de competitie waaraan je deelneemt, plaats je jezelf hiermee voor de race van het event. Dan ontvang je aan het eind van het event (via email) bericht van de wedstrijdleiding, met een uitnodiging en instructies voor de online race, waarin je strijd om je eindpositie.

In langer lopende competities, zoals de KNAF-certified Cups, kun je ook gewoon weer aan het volgende event meedoen om punten te verdienen voor het klassement.

De voorwaarden die van toepassing zijn voor deelname aan competities in de game Gran Turismo Sport, zijn te lezen via deze link naar de reglementen van KNAF Digital.