Race Mee

Zo kom jíj in beeld in de highlights van DiRT Rally 2.0

Elke week van de KNAF-certified competities zijn de hoogtepunten in DiRT Rally 2.0 te zien in een speciale highlights-video. Daarbij kan jíj ook in beeld komen! Lees hier je hoe je jouw deelname kunt opnemen en toesturen.

Voor deze highlights-video’s zijn we altijd op zoek naar jouw mooie beelden, zowel van tijdens het spelen als terwijl je bijvoorbeeld een herhaling terugkijkt. Hieronder vind je per gamesysteem de instructies om jouw highlights op te nemen en te delen:

PlayStation 4 / 5

 1. Druk twee maal snel achter elkaar op de Share-knop om een video op te nemen in DiRT Rally 2.0 en druk weer twee maal op de Share-knop om de opname te stoppen.
 2. Ga naar de ‘Capturegalerie’ op je PlayStation home screen en zoek jouw opgenomen video.
 3. Selecteer de video, druk op de Share-knop en kies vervolgens voor ‘Videoclip delen’.
 4. Kies om de video op YouTube te uploaden en volg de stappen. Mocht je je account nog niet gekoppeld hebben met YouTube, dan zal daar eerst naar worden gevraagd.
 5. Zoek jouw video op YouTube en deel de link met inzendingen@knafdigital.nl.

Pc (Steam)

 1. Download en installeer het programma OBS (https://obsproject.com/download).
 2. Start OBS op en druk op het plusje bij ‘Scenes’ om een nieuwe scene aan te maken.
 3. Vervolgens druk je op het plusje bij ‘Sources’ en kies je voor ‘Gameplay Capture’. Kies vervolgens bij ‘Mode’: ’Capture any fullscreen application’. Zet ‘Capture cursor’ uit.
 4. Klik dan nog een keer op het plusje bij ‘Sources’, kies voor ‘Audio Output Capture’ en kies je device waar je game geluid vandaan komt (vaak ‘Desktop Audio’).
 5. Als je klaar bent om op te nemen, druk dan op ‘Start recording’ en ga naar DiRT Rally 2.0 en neem de highlights op van je gereden event. Als je klaar bent met de recording druk je op ‘Stop recording’.
 6. Klik linksboven in OBS op File en klik op ‘Show recordings’. Hier staat jouw opgenomen video.
 7. Ga naar YouTube, upload jouw video en deel de link met inzendingen@knafdigital.nl.

Xbox One (S|X) / Series S|X

 1. Download Twitch in de Xbox Store.
 2. Open de Twitch app, login met jouw Twitch account en ga naar ‘Uitzenden’ en volg de stappen. Druk vervolgens op ‘Start streaming’.
 3. Ga naar DiRT Rally 2.0 en speel je highlights af. Beëindig vervolgens in de Twitch app je stream.
 4. Ga in een webbrowser naar de Twitch website, login met jouw account, klik op je profiel en ga naar ‘Video producer’. Hier staat je opgenomen video tussen.
 5. Klik vervolgens op de drie stipjes bij de video die je wilt sturen, kies voor ‘Export’, kies voor ‘YouTube’ en volg de stappen. Mogelijk moet je jouw YouTube account eerst nog linken met je Twitch account.
 6. Klik dan op “Export”.
 7. Zoek jouw video op YouTube en deel de link met inzendingen@knafdigital.nl.