Race Mee

Zo doe je mee aan DiRT Rally 2.0-competities op KNAF Digital


Iedereen kan zich inschrijven voor competities in DiRT Rally 2.0 op KNAF Digital. Hier lees je de belangrijkste instructies.

De game DiRT Rally 2.0 is te spelen op PlayStation 4 en PlayStation 5, Xbox One en Series X/S en pc) en wordt gebruikt op het platform KNAF Digital. Deze game is ontwikkeld door Codemasters.

Volg deze instructies om mee te doen:

1. Maak een account aan op KNAF Digital via deze link. Om deze te bevestigen, check je mailbox (en eventueel de spam-folder). Door op de link in de bevestigingsmail te klikken, kun je je wachtwoord instellen en inloggen. In je profiel zijn alleen je voornaam, achternaam, mailadres en username verplicht om in te vullen. Daarnaast is het noodzakelijk om bij je profiel onder het kopje ‘Verbind’ je Codemasters RaceNet-account in te vullen (zie ook de stap hieronder).

2. Zorg dat je een Codemasters RaceNet-account hebt (deze kun je hier aanmaken). Hiermee kun je vervolgens een verzoek sturen om lid te worden van RaceNet Clubs voor DiRT Rally 2.0. Let er goed op dat je in de juiste club(s) zit afhankelijk van de competities waaraan je wilt nemen – zoals de algemene RaceNet Club voor KNAF Digital voor de Winter/Spring/Summer/Autumn Cups. Als je een verzoek indient bij de respectievelijke club, zullen de digitale wedstrijdleiders je toelaten.
Als je bent toegelaten en de game opstart, ga onder het kopje ‘Freeplay’ naar ‘RaceNet Clubs’. Hier kun je de rally in kwestie (bijvoorbeeld van ‘KNAF Digital’) selecteren en meedoen.
Let op: je hebt in principe maar ééns kans om de aangegeven proeven geklokt af te leggen (al kun je hier wel ‘shakedown’ kiezen om een beetje te oefenen).
En let extra op: kies tijdens je deelname NÍET voor ‘Retire from event’, dan geef je namelijk gelijk op en kun je niet verdere meedoen aan de rally.

4. Als je klaar bent met de hele rally voor de betreffende week, ga weer naar de event-pagina van de betreffende competitie op KNAF Digital en dien je tijd in middels de knop de event-pagina. Als je dit niet doet, zul je niet worden opgenomen in het klassement!
Op de volgende pagina vul je je tijd in volgens dit systeem:
[uur][uur]:[minuut][minuut]:[seconde][seconde].[tiende][honderdste][duizendste]
Je kunt de rally dus slechts één keer verrijden. Wel kun je vaker dan eens een tijd indienen op het platform, bijvoorbeeld als je eerder een foutje hebt gemaakt. Deze tijden zullen door ons worden gecontroleerd door ze te vergelijken met de tijden van je account in de games zelf.

5. Als de eindtijd van een event is bereikt, maakt de wedstrijdleiding het klassement op. Voor DiRT Rally 2.0 geldt dat iedereen kan deelnemen.

De voorwaarden die van toepassing zijn voor deelname aan competities in de game DiRT Rally 2.0, zijn te lezen via deze deze link naar de reglementen van KNAF Digital.