Race Mee

Zo race jíj mee in de KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021


Iedereen kan zich inschrijven voor de KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 op KNAF Digital. Hier lees je de belangrijkste instructies.

De KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 wordt georganiseerd in de game Gran Turismo Sport (PlayStation 4 en PlayStation 5). Deze is ontwikkeld door Polyphony Digital in samenwerking met de internationale autosportbond FIA. Deelnemers kunnen zich in uiteenlopende raceklassen en op verschillende circuits wekelijks plaatsen voor een finalerace, die vanaf 1 februari elke maandagavond wordt verreden en live wordt uitgezonden op onder meer het officiële Twitch-kanaal van KNAF Digital en Motorsport.com.

Professioneel autocoureur en KNAF Digital-ambassadeur Rudy van Buren legt uit hoe je kunt deelnemen:

Volg deze instructies om mee te doen.

1. Maak een account aan op KNAF Digital via deze link. Om deze te bevestigen, check je mailbox (en eventueel de spam-folder). Door op de link in de bevestigingsmail te klikken, kun je je wachtwoord instellen en inloggen. In je profiel zijn alleen je voornaam, achternaam, mailadres en username verplicht om in te vullen. Daarnaast is het noodzakelijk om bij je profiel onder het kopje ‘Verbind’ je PlayStation Network online-ID in te vullen.

2. Voeg het account ‘KNAFdigital‘ toe aan de vriendenlijst van jouw account op PlayStation Netwerk. Dit kun je doen op je console, via de PlayStation smartphone-app of via deze link. Als wij je voor die lijst geaccepteerd hebben, kunnen we je tijd verifiëren. We proberen om elke dag verzoeken te bekijken en accepteren.
In de beschrijving van het event zie je hoe je kunt deelnemen aan de pre-kwalificatie. Hiervoor gebruiken we de Kwalificatietijdrit (Qualifying Time Trial) in één van de de drie Dagelijkse Races (Daily Races), dus A, B of C, in Speltype Sport (Sport Mode). Start de game op je console op en kies dit speltype om een tijd te noteren. Je kunt zo vaak mogelijk rijden als je wilt, tot het event is verstreken.

3. Als je (voor nu) klaar bent en een goede tijd hebt gereden, ga weer naar de event-pagina van de betreffende competitie op KNAF Digital en dien je tijd in middels de knop de event-pagina. Als je dit niet doet, zul je niet worden opgenomen in het klassement!
Op de volgende pagina vul je je tijd in volgens dit systeem:
[uur][uur]:[minuut][minuut]:[seconde][seconde].[tiende][honderdste][duizendste]
Je kunt zo vaak als je wilt je tijd indienen, wanneer je (in Gran Turismo Sport bijvoorbeeld) op een later moment een snellere tijd hebt gerealiseerd, tot het eind van het event. Deze tijden zullen door ons worden gecontroleerd door ze te vergelijken met de tijden van je account in de games zelf.

4. Als de eindtijd van een event is bereikt, maakt de wedstrijdleiding het klassement op. Voor Gran Turismo Sport geldt dat de snelste 14 coureurs van de pre-kwalificatie zich plaatsen voor de race van het betreffende event. De race wordt georganiseerd op het (op de event-pagina) aangegeven moment – zij ontvangen hierover afzonderlijk een bericht per e-mail.
Na de race worden er punten toegekend aan alle deelnemers in het klassement. De prijzenpot zal middels een nader bekend te maken verdeling worden uitgekeerd aan het einde van de competitie.

De voorwaarden die van toepassing zijn voor deelname aan competities in de game Gran Turismo Sport, zijn te lezen via deze link naar het (voorlopig) bijzonder reglement voor Gran Turismo Sport.