Race Mee

Przemek Rudzki vernietigt concurrentie in zijn eerste zege

 

Przemek Rudzki is in stijl gearriveerd in de DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 door in zijn eerste optreden ook direct zijn eerste, overtuigende overwinning te grijpen. De Poolse simcoureur was ruim anderhalve minuut sneller dan zijn naaste tegenstander Yannick Vrielink. Niels Louwerse eindigde op de derde plaats en heeft daarmee al één hand op de beker.

Het moge duidelijk zijn dat de toprijders van de Spring Cup in Rudzki een nieuwe uitdager hebben voor de toekomst. De Pool deelde in de eerste proef direct een rake klap uit door de snelste tijd te rijden en daarmee een gat van minimaal drie seconden te slaan naar de concurrentie. In zijn trouwe Ford Fiesta R2 bouwde Rudzki deze voorsprong vervolgens systematisch uit door in ieder van de volgende negen metingen bovenaan de tijdenlijst te eindigen. De nieuwkomer was soms wel tien of zelfs twintig seconden per proef sneller dan zijn tegenstanders. Aan het eind van de rit had Rudzki de nummer twee, Vrielink, op 1:37.997 minuten gereden.

Rudzki mag zijn concurrenten dan een lesje rally rijden hebben gegeven in de virtuele omgeving van Hawkes Bay in Nieuw-Zeeland, de 170 punten die Vrielink met zijn tweede plaats verzameld brengen hem een stap dichterbij de titel van vice-kampioen in de lentecup. 

Die tweede plaats is Vrielink overigens niet komen aanwaaien: lange tijd leek het erop dat klassementsleider, Louwerse, de runner-up van het evenement zou worden, maar na een spannende strijd was het Vrielink die als beste uit de bus kwam. De titelaspiraties van Louwerse komen daardoor echter niet in gevaar: met nog maximaal 420 punten te winnen is de vice-kampioen van de Winter Cup al zeker van de eindzege. Louwerse heeft over tien evenementen 1.970 punten verzameld en is dus 520 punten los van Vrielink.

Buiten usual suspects Colin de Vries en Ranu van Ruth, die respectievelijk vierde en vijfde werden in Nieuw-Zeeland en daarmee goede zaken deden voor het klassement, was ook Sebastian Plotnik wederom vooraan te vinden. De landgenoot van kersverse rallywinnaar Rudzki kwam binnen op de zesde plaats en schuift daarmee op naar de negende plek in het klassement, ook al heeft hij aan slechts de helft van de evenementen deelgenomen.

En zo is het al tijd voor het een na laatste treffen in de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup van 2021. Na het dominante optreden van Rudzki in Nieuw-Zeeland trekt het circus deze week verder naar Zweden, om in Värmland in de Group A-auto’s te mogen proberen een competitieve tijd neer te zetten,  tot 21 juni.

 

Volledige uitslag van het evenement

Tussenstand in de competitie

Tekst: Harry Verolme