Race Mee

Poolse dominantie in het Zweedse Värmland

 

In het op één na laatste evenement van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 wint de Poolse coureur Przemek Rudzki knap in Värmland. De rallycoureur maakte al indruk in de vorige rallyproeven en bewijst zijn klasse nu door de eerste plek te veroveren. Na Rudzki eindigde klassementsleider Niels Louwerse voor Yannick Vrielinck.

Przemek Rudzki deed pas mee aan twee rallyproeven van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 maar maakte al grote indruk door zijn snelle tijden. Nu wordt zijn inzet beloond met een eerste plek in het elfde evenement van de competitie, voor het klassement betekent dit dat de Pool stijgt naar plek zeventien.

Louwerse en Vrielinck nestelen zich op posities één en twee in het klassement en wat de uitslag volgende week in Wales ook moge brengen, Niels Louwerse is al verzekerd van de titel. Vrielinck zal zijn tweede positie in theorie nog moeten verdedigen tegen de ongetwijfelde aanval die Colin de Vries in zal zetten in het laatste evenement.

De Vries finishte in Zweden als vierde voor Kevin Koen en Kaj Foederer. Met 170 achterstand op Yannick Vrielinck en een ruime voorsprong op de nummer vier, Mark Fijn, is de top drie wel bekend. Daarachter blijft het nog spannend zoals je in het klassement kunt zien.

Kwalificeer je nu nog voor het laatste evenement in de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 in Wales en rijd mee in de finale op maandag! In de rallyproef van Powys moeten de deelnemers zich bewijzen met de Group B RWD-auto’s, check hier alle informatie over de volgende race en hoe je mee kan doen.

Bekijk de uitslag hier

Bekijk het klassement hier

Auteur: Jaap Vreeke