Race Mee

Niels Louwerse schrijft de winst op zijn naam in Jämsa

Het achtste event in de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 werd verreden op de rallyproef in het Finse Jämsa. In de R5-auto’s wist Niels Louwerse de meeste punten op zijn naam te zetten waarmee hij zichzelf kroonde tot winnaar na de tien stages. In het klassement loopt Louwerse daardoor verder uit met 1660 punten na acht events, Yannick Vrielink volgt met 1060 punten.

De finale van event acht in de Spring Cup schotelde ons de R5’s voor in het Finse lentelandschap wat voor Niels Louwerse een ideale combinatie bleek om ook hier de winst te pakken. Die winst betekent dat de leider in het klassement verder uitloopt op de nummer twee, Yannick Vrielink, die ‘slechts’ als zevende finishte in Jämsa. Colin de Vries wist de derde plek te bemachtigen en doet daarmee goede zaken in het klassement, de coureur bekleedt momenteel de derde plek.

Mark Fijn en Kevin Koen veroverden respectievelijk plekken drie en vier en eindigen allebei binnen een seconde van de Vries, wat maar aangeeft hoe dicht het veld bij elkaar zat. Voor het klassement betekent dit dat Fijn op de vierde plek staat en dat Koen zich nestelt op plek zes maar heel dicht bij de vijfde positie van Ranu van Ruth komt.

Louwerse lijkt elke week dichter bij de winst te komen van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021, maar daarachter blijft het spannend! Hoe zullen onze coureurs het volgende week doen op het Duitse Baumholder in de H3 RWD?