Race Mee

De Vries is Louwerse te snel af in het Duitse Baumholder

 

De KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 loopt op zijn einde en in evenement negen, dat verreden werd in het Duitse Baumholder, pakt Colin de Vries de overwinning na al de stages. Daarmee blijft hij de nummer één in het klassement hier voor, Niels Louwerse eindigt in Duitsland als tweede voor een knappe derde plek van Johan Foederer.

Het lijkt wel duidelijk te zijn dat Niels Louwerse de winst in de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 niet meer kan missen, door zijn uitstekende prestaties in de tot nu toe verreden rallyproeven, mag de coureur zich bijna kampioen noemen. In Baumholder was het echter Colin de Vries die het beste uit het veld bleek te zijn, daarmee klimt hij naar plek drie in het klassement.

Op de derde plek finishte Johan Foederer knap waarmee hij 150 punten mag bijschrijven en naar de zevende plek klimt voor Bas Otten en achter Kevin Koen. Yannick Vrielink komt netjes binnen op plek vier en doet daarmee net voldoende om zijn tweede plek in het klassement te behouden, de Vries klimt dankzij zijn overwinning namelijk naar plek drie met 20 punten minder dan Vrielink, spannend dus!

De deelnemers moeten zich in evenement tien kwalificeren in Hawkes Bay met de R2-auto’s, de kampioen lijkt bekend te zijn, maar daarachter kan nog vanalles gebeuren. De eindfase van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup belooft spannend te worden.

Check de volledige uitslag hier

Auteur: Jaap Vreeke