Race Mee

Kampioen Niels Louwerse rijdt oppermachtig naar de overwinning in Wales

 

De strijd was al gestreden. Het kampioenschap zat al in de tas. Toch heeft dit Niels Louwerse er niet van weerhouden om nog eens te bewijzen dat hij de onbetwiste winnaar is van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021. Alle acht stages in de bossen van Wales kwamen op naam van Louwerse. Achter hem werd nog flink gestreden om de overige twee podiumplaatsen. 

Na de eerste stage weet Ranu van Ruth zich op 1,7 seconden te rijden van Louwerse. Op een gepaste afstand van 3,6 seconden bevindt Yannick Vrielink zich op P3. In de tweede stage meldt Colin de Vries zich vooraan. Wederom finisht Vrielink als derde. Een stage later sluit Ranu van Ruth weer als tweede aan achter Louwerse.. Van Ruth slaat een gat van acht seconde op de als derde gefinishte Kevin Koen. De Vries en Vrielink moeten genoegen nemen met P6 en P7. De vierde stage wordt Kevin Koen nipt tweede voor Johan Foederer. Halverwege de rally heeft Louwerse een voorsprong opgebouwd van 44 seconden. Als tweede sluit Ranu van Ruth aan met achter hem op ruim negen seconden Kevin Koen. Yannick Vrielink en Colin de Vries sluiten aan als vierde en vijfde en maken op dit moment nog kans op de podiumplaatsen. 

We gaan naar stage vijf waar Yannick Vrielink als dichtste bij de kampioen weten te finishen en wel op 5,5 seconden. Het lijkt alsof Vrielink en De Vries elkaar maar niet los kunnen laten, want De Vries finisht op een halve seconde achter Yannick Vrielink voor de derde plaats in deze stage. Stage 6 blijkt het pijnpunt te zijn voor Vrielink. Hij eindigt op bijna anderhalve minuut achter winnaar Louwerse. Deze kans grijp Ranu van Ruth aan om terug te slaan; hij finisht als tweede op 4,8 seconde. 

De zevende stage is Kevin Koen de best of the rest, nipt voor Ranu van Ruth die op 0,05 seconde als derde eindigt in deze stage. Yannick Vrielink herpakt zichzelf en eindigt dan weer op 0,6 seconde als derde. Ryan de Vries kan dit tempo volgen en sluit aan als vijfde op 0,03 seconde van Vrielink. In de achtste en laatste stage van de Spring Cup weet Kevin Koen nog twee seconden te pakken op Johan Foederer en Ranu van Ruth, maar dat is niet genoeg om in het eindklassement voor Van Ruth te eindigen. Colin de Vries mag tevreden zijn met een vierde plaats voor Johan Foederer. Bas Otten eindigt na een zeer solide rally met constant finishes in de top acht als zesde voor Yannick Vrielink. 

En zo is de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 tot zijn einde gekomen. Niels Louwerse, de onbetwiste kampioen, eindigt het slotakkoord met een voorsprong van een minuut en 26 seconden. Met recht een terechte winnaar. In het eindklassement eindgt Yannick Vrielink als tweede met een voorsprong van 40 punten naar Colin de Vries. 

Bedankt namens het hele team aan de deelnemers die er samen een mooie strijd van hebben gemaakt. Blijf vooral de KNAF Digital website en de open discord in de gaten houden voor updates omtrent nieuwe competities die er zeker gaan komen. 

Auteur: Bas Leesberg