Race Mee

Louwerse zet winstreeks voort met WRC’s in Monaco


Ook deze week bleek Niels Louwerse de snelste rallyrijder van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021, met zijn dichtstbijzijnde concurrent Yannick Vrielink op de tweede plek. Derde werd Sebastian Plotnik, die voor de tweede maal deelnam aan een event van deze competitie. 

Het is een terugkerend fenomeen: Niels Louwerse pakt de volle 210 punten in DiRT Rally 2.0. Na twaalf stages rond het prinsdom Monaco bouwt hij een voorsprong op van een minuut en acht seconden uit naar de nummer twee. De doorslaggevende factor bleek de combinatie van auto en banden.

In de open Discord-server van KNAF Digital bespreken Louwerse en Vrielink hun keuzes. Zo laat de klassementsleider weten bewust niet gekozen te hebben voor de softs: “Ik heb mij vol gefocust op hoe ik de Skoda snel kan maken (qua setup) op de winterbanden.”

Toch is het de eerste vier stages stuivertje wisselen tussen Vrielink en Louwerse. De eerste en derde stage is voor de Skoda Fabia van Louwerse, de tweede en vierde voor de Citroën C4 van Vrielink. Vanaf deel vijf zet Louwerse de toon door zijn concurrentie op dertien seconden of meer te zetten. De overige zeven stages komen ook op naam van Louwerse.

De opvallende nieuwkomer bovenaan de lijst is de Poolse deelnemer Sebastian Plotnik. Hij weet zich hier en daar in het gevecht tussen de nummer één en twee van het klassement te mengen en eindigt knap als derde in Monte Carlo. Daarachter finishen achtereenvolgend Kevin Koen, Colin de Vries en Ranu van Ruth. De strijd om P7 wordt gewonnen door Sascha van Veen, die Mark Fijn weet te verslaan met 1,59 seconde.  

Event 7 van de KNAF-certified Spring Cup 2021 staat alweer voor de deur. We reizen af naar Catamarca Province in Argentinië. Na acht stages weten we wie de snelste is op de zandpaden van het noorden van Argentinië, met de moderne Rally GT-klasse bestaande uit vijf wagens: de Chevrolet Camaro GT4-R, Porsche 911 RGT Rally Spec, Aston Martin V8 Vantage GT4, Ford Mustang GT4 en BMW M2 Competition.

Auteur: Bas Leesberg