Race Mee

Louwerse zegeviert overtuigend in eerste rally van de lente


Niels Louwerse heeft overtuigend het eerste event van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 gewonnen. Bij afwezigheid van de Winter Cup-kampioen, Maxiem Wagenaar, schitterde Louwerse door op alle acht klassementsproeven de snelste te zijn. 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor onze rallyhelden: de Spring Cup is onderweg! En springen, dat deden de rallyauto’s tijdens het eerste event. Down under, in de hobbelige, beboste omgeving van Australië, stuiterden de wagens alle kanten op. Tel daar een combinatie van gravel en asfalt bij op voor zeer vermakelijke rallyproeven. Er werd op het scherpst van de snede gereden met twee iconen uit de autohistorie: de Peugeot 205 GTI en de Volkswagen Golf GTI 16V. 

Aan het einde van elke klassementsproef stond de man met als gebruikersnaam ‘NielsL1999’ bovenaan de ranglijst. Zijn grootste slag sloeg Louwerse in de vijfde stage, in het donker. Daar pakte hij op de dichtstbijzijnde concurrent, in dit geval Kevin Koen, zeventien en een halve seconde. Yannick Vrielink was ook veelvuldig bovenaan de lijst te zien. Hij eindigde in de einduitslag als tweede op één minuut en 36 seconden achterstand. Voor aanvang van de laatste proef stond Stijn Handgraaf nog derde in de ranking, maar door een goede laatste run van Koen wist hij voor Handgraaf te eindigen.

Als uitbreiding voor dit nieuwe voorjaarsseizoen zal op KNAF Digital ook voor de rallycompetitie elke week een highlights-video te zien zijn. Hierin komen de meeste spectaculaire momenten van de afgelopen rally aan bod, ingestuurd door de deelnemers zelf. Houd dus vooral onze kanalen in de gaten om dit niet te missen.

De volgende rally staat alweer klaar om verreden te worden. We reizen af naar misschien wel de meest slopende rallylocatie op de kalender: het Griekse Argolis. De stoffige wegen en verborgen rotspartijen kunnen daar voor akelige situaties zorgen. De tien stages worden getrotseerd met de NR4/R4-klasse, bestaande uit de Mitsubishi Lancer Evolution X en de Subaru WRX STI NR4. 

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het kampioenschap.

Tekst: Bas Leesberg