Race Mee

Louwerse wint opnieuw maar ziet concurrentie naderen


In de tweede rally van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 heeft Niels Louwerse zijn voorsprong in het klassement vergroot. Ook op de proeven van Argolis was hij de snelste, al kwam Yannick Vrielinck wel zeer dicht bij de overwinning.

In de eerste ronde in het virtuele Australië wist Louwerse nog met meer dan een minuut voorsprong de overwinning te pakken. In Griekenland zag hij de concurrentie echter akelig dichtbij komen. De nummer twee van het klassement, Vrielink, wist goed bij te blijven en finishte uiteindelijk op slechts zeventien seconden achterstand van zijn concurrent.

Nog wel opvallender was de aanwezigheid van Mark Fijn in de bovenste regionen van de proef. In Australië kwam Fijn niet verder dan de 39e plek na een heftige crash als gevolg van lekke banden; in Griekenland wist hij echter de derde trede op het podium te pakken, met een achterstand van ongeveer anderhalve minuut en een voorsprong van twintig seconden op de nummer vier.

Komende week worden de digitale rallycoureurs getest op de proeven van Ribadelles in Spanje. De uit acht stages bestaande rally zal worden verreden in de sensationele, vierwielaangedreven Groep B-auto’s. Na de spanning van de afgelopen rally is het opnieuw spannend wie er een aanval kan gaan doen op kampioensleider Niels Louwerse.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het kampioenschap.

Tekst: Roy Stroot
Video: Floris Wijers