Race Mee

Louwerse maakt korte metten met competitie in Spanje en pakt derde zege op rij

Niels Louwerse is zijn goede vorm zeker nog niet verloren in de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021. De leider in het kampioenschap was wederom pijlsnel en reed
clean naar de overwinning in een virtueel Spanje – zijn derde opeenvolgende zege in de cup.

Na een hevige strijd in het Griekse Argolis schoot Louwerse in Ribadelles uit de startblokken door in de eerste proef een gat van vijf seconden te slaan naar zijn naaste concurrent Yannick Vrielink. In zijn vierwielaangedreven Lancia Delta S4 bouwde Louwerse vervolgens stapsgewijs zijn leiding uit, totdat hij Vrielink aan het einde van de acht stages lange rally 1:07.413 seconden achter zich had. Louwerse, die derde werd in de Winter Cup 2020, won alle acht de proeven rond Ribadelles.

Vrielink, die eveneens de veelgekozen Lancia Delta S4 had als strijdwapen, deed goede zaken in het klassement met zijn tweede plaats in Spanje. De strijd om de derde plaats in het kampioenschap, daarentegen, begint aardig op te laaien tussen Colin de Vries en Ranu van Ruth, die respectievelijk derde en vierde werden in Spanje, staan dankij hun sterke prestaties nu voor Kevin Koen, die zelf zevende werd. Daarmee eindigde Koen achter Winter Cup-runner-up Mark Fijn, die op zijn beurt na een catastrofale rally in Griekenland (39ste) terugsloeg met een degelijke vijfde plaats. Tussen plaats drie en zes in het kampioenschap zit na het derde treffen maar 54 punten verschil.

Voor komende week staat alweer de vierde rally van de Spring Cup op het programma, welke verreden zal worden op de onverharde paden van New England. Deelnemers zullen de keuze hebben uit één van de twee beschikbare F2 Kitcars: de Peugeot 306 Maxi en de Seat Ibiza Kitcar. Het evenement loopt tot 2 mei, dus je hebt tot dan de tijd om een snelle tijd te noteren. Succes!