Race Mee

Louwerse stap dichterbij titel dankzij genadeloze overwinning in Argentinië


Niels Louwerse blijft vriend en vijand verbazen in de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021, door zijn ongeslagen zegereeks voort te zetten. Louwerse heeft na het treffen in Argentinië liefst zeven achtereenvolgende evenementen op zijn naam geschreven. Dit maakt de cup echter niet minder spannend, want de strijd om de resterende podiumplaatsen laait ondertussen steeds verder op.

Louwerse schoot in Argentinië op de proeven rond Catamarca met een noodgang uit de startblokken en bouwde over de eerste twee tijdsmetingen een voorsprong op van liefst 25 seconden. Daar had Louwerse in feite al ruim voldoende aan om zijn zevende overwinning in de lentecompetitie op te eisen, maar hij bleek niet te stoppen.

Over de volgende zes proeven maakte Louwerse gehakt van de concurrentie, waardoor hij aan het eind van de rit aankeek tegen een voorsprong van 1 minuut en 4 seconden ten opzichte van zijn krachtigste tegenstander: Mark Fijn. Het was overigens diezelfde Fijn die in de zesde proef als eerste en enige coureur Louwerse te snel af was. Een klein foutje van Louwerse, die halverwege de proef tegen een steen aan botste met zijn BMW M2 Competition en daardoor overdwars op de weg kwam te staan, verhinderde een bijna zekere clean sweep van het evenement.

Het sterke optreden van Fijn betekent dat de coureur nog altijd kans maakt op het bezegelen van een podiumplaats in het klassement van de eerste lentecup in DiRT Rally 2.0. Na zeven evenementen bezet Fijn de vierde plaats in het kampioenschap, maar de vier punten achterstand die hij op Colin de Vries heeft zullen hem goede hoop geven. Fijn nam in Argentinië een flinke hap uit de voorsprong van De Vries, die zelf als vierde eindigde en zijn rivaal daarmee 50 punten dichterbij zag komen.

Ook Yannick Vrielink is nog niet zeker van zijn tweede klassering. In Spanje kende Vrielink opnieuw een teleurstellend optreden en kwam hij als zevende over de eindmeet, waardoor zijn voorsprong op De Vries en Fijn nog maar 220 en 224 punten bedraagt. Ranu van Ruth (720 punten) deed wederom goede zaken om zijn podiumambities in leven te houden door beslag te leggen op de derde plaats. Na een knappe derde plek voor Sebastian Plotnik liet de Pool ook afgelopen week weer zien uit het juiste racehout te zijn gesneden door met de vijfde plaats aan de haal te gaan.

De deelnemers van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup 2021 maken zich nu op voor het achtste evenement, dat verreden wordt in een virtueel Finland. De coureurs zullen in een van de snelste rally’s van het spel achter het stuur moeten kruipen van de razendsnelle en uitdagende R5-auto’s. Deelnemers hebben tot zondagnacht om een snelle tijd te noteren.

Volledige uitslag van het event

Tussenstand in de competitie

Tekst: Harry Verolme
Video: Floris Wijers