Race Mee

Leon Ackermann kaapt sensationele zege op Suzuka na vroege fout


De KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 heeft zijn eerste meervoudig racewinnaar in de vorm van Leon Ackermann. Na een overtuigende zege op Mount Panorama in race 2, scoorde Ackermann zijn tweede overwinning van het seizoen op het verraderlijke Suzuka – ondanks een kostbare fout in de tweede ronde. Ook vervroegde afvlagging, wegens technische verbindingsproblemen, wist Ackermann niet van de wijs te brengen.

Het was dan ook geen vanzelfsprekende zege voor Ackermann, die de poleposition vlak voor de race door de neus werd geboord door rivaal Kaj de Bruin, en na een snelle ronde van Sander van Slooten vanaf plaats drie moest beginnen. Maar na een stabiele openingsronde nam de hectiek de overhand en verloren zowel Van Slooten als Ackermann meerdere plaatsen nadat zij in de fout gingen.

Het was De Bruin, winnaar van de eerste race en sinds kort lid van Romain Grosjeans simraceteam, die goed gebruik maakte van dat moment en een gat van enkele seconden sloeg naar zijn achtervolgers. Hij had Ackermann al gauw weer op zijn hielen en moest de leiding halverwege de race aan hem afstaan. Een tijdstraf die De Bruin in diezelfde fase voor zijn broek kreeg, speelde hem ook parten bij het verdedigen van zijn eerste plaats.

Wat volgde was een waar krachtvertoon van Ackermann, die zich na zijn enige fout van de race van zijn beste kant liet zien in de Dallara SF19 Super Formula. Na het inhalen van De Bruin keek Ackermann niet meer achterom en bouwde hij zijn voorsprong op de concurrentie uit, mede dankzij een betere pitstopstrategie. Hij eindigde op een kleine vier seconden van zijn rivaal over de streep. De derde plaats was voor Stef Franssen, die daarmee goede zaken doet in het klassement.

Volgende week zal het vierde treffen in de KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 plaatsvinden op het Autódromo José Carlos Pace in Interlagos. De snelste veertien coureurs van de competitie zullen het dan virtueel uitvechten op deze iconische baan in Brazilië met de Bugatti Veyron Gr.4 als strijdwapen. Deelnemers kunnen zich proberen te kwalificeren voor dit evenement door een snelle tijd neer te zetten in de Dagelijkse Race B van deze week.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het klassement.

Auteur: Harry Verolme
Foto: Pim Geerts