Race Mee

De Bruin heerst op Dragon Trail na dramatische start voor Ackermann


Voor de tweede week op rij is het Kaj de Bruin die het snelste bleek in de KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021. De Bruin wist na een goede start afstand te nemen van de concurrentie en ook nog eens de snelste raceronde te rijden, om zo de volle 210 punten voor het klassement in de wacht te slepen. “Ik had dit echt nodig,” zei de winnaar opgelucht, die daarmee met een goed gevoel naar de seizoensfinale gaat van volgende week.

In de kwalificatie was het de andere hoofdrolspeler van deze Winter Cup 2021, Leon Ackermann, die pole position wist te bemachtigen. Zijn Lamborghini Huracán GT3 was 0,256 seconde sneller dan de Ferrari 458 Italia GT3 van De Bruin. Echter, was die voorsprong zo verdwenen. 

Na een dramatische start van Ackermann neemt De Bruin de koppositie over. Ook Sander van Slooten, die van de vierde plek moest beginnen, komt voorbij aan de leider in het klassement. Nog in de eerste ronde weet Ackermann zijn auto echter voor die van Van Slooten te zetten. De top blijft in het begin van de race dicht bij elkaar, wat de race gelijk spannend maakt.

Totdat Kaj de Bruin besluit om weg te rijden bij de rest van het veld. Hij weet zijn voorsprong uit te bouwen tot vier á vijf seconden en houdt die marge vast in alle twintig rondes. Hoe anders verloopt de race daarachter, waar Sander van Slooten en Calvin de Groot de druk opvoeren bij Leon Ackermann. Na vijf ronden sluit daar ook Stef Franssen bij aan op de vijfde plaats. Het gevecht om plaats zes blijft vermakelijk; Eric den Hollander, Daan van Zutphen, Jordy Sponselee en Rick Aalders vullen elkaar binnenspiegels.

In de zevende van twintig ronden moet Sander van Slooten afscheid nemen van het gevecht vooraan. Door schade aan zijn auto is hij gedwongen om een pitstop te maken en valt hij buiten de top tien. Hierna neemt Stef Franssen het initiatief over en sluit aan bij Ackermann. Daar weet hij lange tijd binnen een halve seconde te blijven van de nummer twee in de race.

Wie ook een attentie verdient, is Rick Aalders, die in zijn eerste race in de KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 een geweldige inhaalmanoeuvre plaatst bij Daan van Zutphen. In een respectvol gevecht weet Aalders zich via de buitenkant in bocht 1 goed te positioneren, vlak voor de gevreesde ‘chicane of death‘, en zo vóór Van Zutphen uit te komen voor P6.

In het gevecht om het silver probeert Stef Franssen met nog vijf ronden te gaan een alles-of-niets-poging. Ackermann verdedigt goed en weet hierna een gat te slaan naar Franssen, wat Ackermann uiteindelijk de tweede plaats oplevert. 

Met deze uitslag loopt De Bruin veertig punten in op Ackermann als de leider van het klassement. Daardoor het verschil tussen de twee kemphanen nog maar vijftig punten richting de finale op het circuit van Sainte-Croix. Om dit slotstuk nog aantrekkelijker te maken, zal er gereden worden met de prachtige Ferrari F40.

Wie gaat er als winnaar met het meeste prijzengeld in de allereerste KNAF-certified Gran Turismo Sport Cup vandoor? Volg het maandag 22 maart LIVE via twitch.tv/knafdigital of via Motorsport.com.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het klassement.

Tekst: Bas Leesberg
Foto: Joe van Burik