Race Mee

De Bruin blaast nieuw leven in titelstrijd met excellente zege op Interlagos


Kaj de Bruin heeft geen cadeautjes gekregen op weg naar zijn tweede zege in de KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021. Met een krachtvertoon van jewelste maakte De Bruin de competitie met de grond gelijk op een zonnig virtueel Interlagos. Daarmee nadert hij klassementsleider Leon Ackermann tot op dertig punten.

De Bruin, die na een puike prestatie in de kwalificatie vanaf poleposition mocht beginnen in een veld vol Bugatti’s Veyron Gr.4, maakte zijn intentie om de overwinning op te eisen al in de eerste ronde kenbaar. Na een vlekkeloze start hield De Bruin de leiding in handen en bouwde hij zijn voorsprong op voormalig teamgenoot Arie Haydar stelselmatig uit, totdat er een gezond gat ontstond. Vanuit daar was het een kwestie van banden managen tot het zwart-wit geblokt viel.

 

Ondanks zijn uitmuntende prestatie ging De Bruin niet naast zijn raceschoenen lopen. “Vanaf de start ging het best goed en maakte ik minimale fouten. Ik sloege een gat naar Haydar, dat ging allemaal best soepel. De combinatie van de auto en baan beviel mij wel”, aldus de kersverse aanwinst van Romain Grosjeans simraceteam, die op de lijn 5,3 seconden voorsprong had op rivaal Haydar. 

Haydar kende op zijn beurt eveneens een sterke race. De nieuwe nummer drie in het klassement, die na het treffen op Interlagos 480 punten achter zijn naam heeft, hield een aansnellende Ackermann twee seconden achter zich bij het vallen van de vlag. Geen onaardige prestatie, aangezien de tweevoudig racewinnaar een van de vedetten van de cup is. Ackermann, met 720 punten nog altijd de leider in het klassement, kon na een productieve openingsronde de aansluiting niet vinden en moest genoegen nemen met plaats drie.

De Bruin verloor wel de kans om een indrukwekkende ‘Grand Chelem’ [overwinning, poleposition, snelste raceronde en hele race aan kop] bij te schrijven op zijn cv, vanwege de lange eerste stint van Eric den Hollander, die enkele ronden aan de leiding reed. Het was diezelfde Den Hollander die uiteindelijk ook de snelste raceronde noteerde met een 1:37.501. Desondanks zakte hij terug naar plaats vier in het klassement.

De KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 staat niet stil. Kwalificeren voor het volgende treffen is inmiddels al begonnen. Door een snelle tijd te noteren op de Dagelijkse Race A kunnen deelnemers proberen een plekje op te eisen voor de vijfde race van de cup. Deze zal maandag 1 maart worden gehouden op Goodwood Motor Circuit. Het wapen van dienst is dan de Porsche 911 Turbo (930) uit 1981.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het klassement.

Auteur: Harry Verolme
Foto’s: Pim Geerts
Highlights-video: Floris Wijers