Race Mee

Kaj de Bruin wint zinderende eerste race op Laguna Seca


Kaj de Bruin (TX3_Kajracer) heeft de eerste race in de KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 op zijn naam geschreven. Het kostte hem bloed, zweet en tranen om zijn Chevrolet Camaro SS voor die van Leon Ackermann (TENTFS_Eendje) te houden, ondanks rugdekking van zijn als derde gefinishte teamgenoot Arie Haydar (TX3_Rennfahrer).

De drie kemphanen maakte elkaar achttien ronden lang het leven zuur. Al vanaf het begin van de race belooft er veel goeds te gaan komen. De eerste vier ronden blijft de top zes binnen schootsafstand van elkaar. Vanaf ronde nummer vijf ontstaat er een kopgroep van drie, bestaande uit De Bruin, Ackermann en Haydar. Zij verliezen elkaar geen seconde uit het oog en blijven kort achter elkaar rijden.

Ook na de pitstop voor vers rubber en een nieuwe dosis virtuele brandstof gunnen de drie vechtersbazen elkaar geen duimbreed. Met nog drie ronden te gaan, stijgt de spanning per bocht, wanneer De Bruin, Ackermann en Haydar met zijn drieën zij aan zij de eerste bocht induiken. Het gevecht zal blijven voortduren tot de klim naar de fameuze Corkscrew. Daar weet De Bruin zijn auto voor die van zijn concurrenten te positioneren.

De druk blijft echter hoog op de coureur van de TX3-formatie. In de voorlaatste ronde duiken de drie wederom tegelijkertijd de Andretti-hairpin in. Dit keer weet Haydar als winnaar uit de strijd te komen, al zakt hij terug naar P3 wanneer hij een fout maakt bij het opgaan van de achterste rechte stuk richting de Corkscrew. In de laatste ronde weet Haydar nog aan te sluiten bij de vechtende De Bruin en Ackermann. In de laatste bochten wagen Ackermann en Haydar ieder nog een laatste alles-of-nietspoging, maar zonder succes. Kaj de Bruin komt als eerste over de streep en mag zich na de eerste van acht races koploper noemen in de KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het klassement.

Auteur: Bas Leesberg
Highlightsvideo: Floris Wijers