Race Mee

Wagenaar maakt het vier op een rij in Rally van Monaro


Maxiem Wagenaar ontpopt zich verder tot de te kloppen man in de KNAF-certified Dirt Rally 2.0 Winter Cup 2021. In de Australische bossen van Coolingubra denderde de kampioenschapsleider in zijn Lancia Delta S4 naar een nieuwe overwinning. Colin de Vries en Mark Fijn stonden naast hem op het podium als tweede en derde.

In het rode stof van het Coolingubra Sate Forest werd de Rally van Monaro betwist in heftige Groep B-rallywagens. Groep B was een rallyklasse die in de jaren tachtig voor enorme populariteit van de sport heeft gezorgd. De beelden van massa’s mensen die op het laatste moment aan de kant doken voor een aanstormende rallywagen, gingen de hele wereld over en nooit sprak de rallyklasse zo tot de verbeelding als toen. Het was dan ook geen gekke keuze om met deze auto’s door de Australische bossen te rijden.

En ook met een Groep B-beest onder de virtuele kont was Maxiem Wagenaar onaantastbaar. Toen alle stages waren verreden, was zijn tijd van 35.33.404 niet te kloppen. De voorsprong op de nummer twee, Colin de Vries, bedroeg net iets meer dan een minuut, maar hij moest met zijn Peugeot 205 T16 Evo 2 hard werken om de Lancia Delta S4 van Mark Fijn voor te blijven; slechts zes tellen scheidden de twee podiumklanten.

De concurrentie mag nu in de Rally van New England een nieuwe poging doen om Wagenaar van de troon te stoten; tot en met 28 februari mag men proberen om te voorkomen dat Wagenaar er vijf op een rij van maakt.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het klassement.

Auteur: Ivo Pakvis