Race Mee

Wagenaar vernietigt competitie en pakt vijfde zege op rij

Maxiem Wagenaar laat zijn tegenstanders bijna voor spek en bonen meerijden in de KNAF-certified Dirt Rally 2.0 Winter Cup 2021. De vedette van deze eerste officiële wintercompetitie bewijst zijn klasse opnieuw in de vijfde rally van dit seizoen, door de competitie op genadeloze wijze af te slachten. Wagenaar was in zijn BMW M2 Competition bijna anderhalve minuut sneller dan zijn achtervolgers.

Wagenaar voelde zich klaarblijkelijk op zijn gemak op de grindwegen van New England, alwaar de virtuele rally werd verreden. Na negen uitdagende proeven zette de leider in het klassement een strakke tijd neer van 40:19.022. Die tijd was te hoog gegrepen voor zijn naaste rivaal Mark Fijn, die niet verder kwam dan een 41:39.891. Het verschil bedroeg aan het eind daarmee iets meer dan een minuut en twintig seconden.

Door het optreden van Wagenaar blijkt maar weer dat vaardigheden in de rallysport belangrijker zijn dan het materiaal. Fijn en Niels Louwerse, die derde werd in de Verenigde Staten, reden de proeven namelijk ieder eveneens met de gepeperde BMW M2 Competition. Wederom was het Fijn die de tweede plaats met een minimaal verschil in handen hield. Het gat was ditmaal met drie tienden zelfs half zo groot als in het vorige evenement.

Met zijn sterke optreden in New England deed Louwerse goede zaken in het klassement. Na het treffen in de Verenigde Staten bedraagt de achterstand op Colin de Vries, die derde staat in het kampioenschap, nog maar twintig punten. De Vries werd zelf vierde in de rally, maar moest bijna een halve minuut toegeven op Louwerse. Wagenaar is met 1050 punten alleenheerser in het klassement. Fijn, die de tweede plaats bezet, heeft “maar” 790 punten.

Het is maar de vraag of iemand Wagenaar dit seizoen nog van de wijs zal kunnen brengen. Met nog drie evenementen te gaan is zijn voorsprong in het klassement beduidend groot. Het volgende treffen vindt plaats in het Poolse Leczna County. In Group A-bolides, zoals de Subaru Impreza en Mitsubishi Lancer Evolution V,  zal de competitie Wagenaar deze week van de winst mogen proberen te houden.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het klassement.

Auteur: Harry Verolme