Race Mee

Niels Louwerse pakt eerste zege bij verstek kampioen Maxiem Wagenaar


Niels Louwerse mag zich de eerste en enige andere coureur naast vedette Maxiem Wagenaar noemen die een overwinning heeft behaald in de KNAF-certified Dirt Rally 2.0 Winter Cup 2021. In het laatste evenement van dit winterkampioenschap, dat plaatsvond rondom een virtueel Monte Carlo, reed Louwerse naar een dominante zege om de derde plaats in het kampioenschap te claimen.

Na een sterk optreden afgelopen week in het virtueel Duitsland – waar hij tweede werd – stond er ditmaal geen maat op Louwerse. In elk van de tien stages reed Louwerse in zijn Volkswagen Polo GTI R5 de snelste tijd op weg naar een verbijsterend sterke winst. Het was een waar krachtvertoon van de nummer drie in het klassement, die in Monaco 210 punten bijschreef en het seizoen afsluit daarmee met een totaal van 1080 punten achter zijn naam.

Hoewel Louwerse in zijn nopjes was met het resultaat, verloor de overwinning iets van zijn glans door de afwezigheid van Wagenaar, die verhinderd was en niet kon deelnemen aan het laatste treffen. De kampioen van het eerste DiRT Rally 2.0-seizoen, georganiseerd door de KNAF, was zodoende niet in staat zijn ongeslagen zegereeks door te zetten en moest vanaf de zijlijn toezien hoe Louwerse tot winnaar werd uitgeroepen met een tijd van 50:45,726.

Voor Mark Fijn, de uiteindelijke nummer twee in het klassement, was het een gemiste kans om beslag te leggen op zijn eerste zege van de cup. Met zijn solide en consistente optredens in de rally’s was Fijn dit seizoen een van vaste waarden bovenaan de tijdlijsten, maar een overwinning wist hij niet te verzilveren. In Monte Carlo moest Fijn genoegen nemen met plaats drie (51:54,142), ruim een minuut achter Louwerse. De tweede plaats ging naar Yannick Vrielink (51:25,892), die ongeveer een halve minuut sneller was dan Fijn.

Met deze rally in Monte Carlo achter de rug, is er een einde gekomen aan de KNAF-certified Dirt Rally 2.0 Winter Cup 2021. Blijf ons volgen op Instagram of spring in de Discord van KNAF Digital om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het klassement.

Auteur: Harry Verolme