Race Mee

Vedette Maxiem Wagenaar maakt het twee-op-een-rij in Argentinië


Maxiem Wagenaar blijft de voorlopige vedette in de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021, door voor de tweede week op rij korte metten te maken met de competitie. Na zijn dominante optreden in Argentinië, waar hij met ruim een halve minuut voorsprong zegevierde, heeft Wagenaar een fikse voorsprong in het klassement van maar liefst 100 punten.

De KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021 kan dan ook niet beter beginnen voor Wagenaar, die na twee wedstrijden fier bovenaan het klassement staat met 410 punten achter zijn naam. Hij hield de concurrentie met enige souplesse van zich af in zijn Mitsubishi Lancer Evolution X en reed de tien proeven door de listige, slingerende Catamarca Province in 36:54.197.

Ronnie Attema, die in Nieuw-Zeeland net buiten het podium finishte, mocht de champagne na een sterk optreden in Argentinië voor het eerst dit seizoen proeven. De runner-up van het tweede evenement gaf een kleine 35 seconden toe op Wagenaar. Maar het was niet genoeg om Mark Fijn van de tweede plaats in het klassement te stoten. Dankzij een podiumplaats in Argentinië doet Fijn voldoende om zijn stek te verdedigen.

De Rally van Argentinië is sinds jaar en dag hét evenement waar het kaf van het koren wordt gescheiden. Op de smalle, uitdagende paden gelden precisie en vloeiend rijgedrag als de belangrijkste vaardigheden voor een coureur. Het is dan ook geen wonder dat de meest succesvolle rallyrijder in de geschiedenis van de sport, Sébastien Loeb, het evenement achtmaal heeft gewonnen. Carlos Sainz en Tommi Mäkinen wonnen de rally ieder drie keer.

De KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021 staat niet stil: de volgende editie van de cup wordt aankomend weekend verreden in het Spaanse Ribadelles. Hier mag de concurrentie proberen Wagenaar het leven zuur te maken in een auto van de H3-klasse. Deelnemers hebben keuze uit de BMW E30 M3 Evo Rally, Datsun 240Z, Ford Sierra Cosworth RS500, Lancia Stratos, Opel Ascona 400 en de Renault 5 Turbo.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het klassement.

Auteur: Harry Verolme