Race Mee

Franssen pakt kampioenschapsleiding na geweldige race op Nürburgring


Stef Franssen kwam, zag en overwon tijdens het zevende event van de KNAF-certified Gran Turismo Sport Spring Cup 2021 op het Nürburgring GP-circuit. Na een race waarin de gehele top vijf voor de overwinning vocht, is het Franssen die aan het langste eind trok.

Even lijkt het er in de kwalificatie op dat Franssen van pole position mag starten,  slechts 0,001 seconde voor Floris Simmerman. Het ziet er dan naar uit dat favoriet Kaj de Bruin een off-day heeft, maar dat blijkt niet in zijn woordenboek te staan. Hij pakt pole position voor Floris Simmerman, die ondertussen ook zijn tijd verbetert, en Franssen.

Bij de start rolt het veld als één weg en blijven de verschillen klein. In de derde ronde zet Franssen zijn Mach Forty-bolide voorbij aan die van Simmerman bij het ingaan van de eerste bocht. Ook Van Slooten haalt Simmerman, die een lastige openingsfase van de race kent, in. Voordat hij het weet, heeft hij ook Calvin de Groot op zijn achterbumper zitten.

Hierna voert Franssen de druk op bij De Bruin terwijl Van Slooten vlak daarachter toekijkt. Zo blijft de top zes als een trein achter elkaar, vervolledigd door Eric den Hollander.

In achtste ronde komt het gehele rijdersveld binnen voor de pitstop. Bij het uitkomen van de pits is Simmerman voorbijgegaan aan Van Slooten. Dan schiet het beeld in ronde elf naar de leiding van de wedstrijd, en zien we plots Franssen aan kop rijden. De Bruin is na een fout teruggevallen naar P6. Hij gaat echter niet bij de pakken neer zitten en pakt in een ronde later De Groot voor de vijfde stek.

Inmiddels zet Franssen de snelste rondetijd van de sessie neer en weet een gat te slaan naar Van Slooten op plaats twee. Die laatste wordt en ronde later op schitterende wijze ingehaald door Den Hollander. Simmerman probeert het vervolgens op zijn beurt bij Den Hollander, maar dat mislukt, waardoor Simmerman terugvalt naar de negende plaats.

De Bruin gaat op jacht om zijn fout goed te maken gedurende de resterende ronden, maar Van Slooten weet zijn auto breed genoeg te houden om de derde plaats te verdedigen. Stef Franssen wint en is daarmee de nieuwe leider in de strijd om het kampioenschap.

De spannendste digitale racecompetitie van de Benelux gaat door en trekt naar het Autopolis International Racing Course. Daar racen we met de Gr.1-klasse. We zullen er daar achter komen of Franssen kan omgaan met de druk die komt kijken als leider in het klassement.

Volledige uitslag van het event

Tussenstand in de competitie

Auteur: Bas Leesberg
Foto: Pim Geerts
Video: Floris Wijers