Race Mee

Kaj de Bruin laat zich zien op de Fuji Speedway

 

De Fuji International Speedway werd voor de tweede keer bezocht in de KNAF-certified Gran Turismo Sport Spring Cup 2021, klassementsleider Kaj de Bruin wist de winst te pakken voor Stef Franssen. De eindstand van de Spring Cup is nog niet bepaald en de beslissing zal op de laatste racedag vallen.

In Japan traden de coureurs aan in de oude Lamborghini-auto’s voor snelle rondjes over de Fuji International Speedway, zoals we al gewend zijn in de GT Sport Spring Cup zat ook vandaag de competitie weer dicht bij elkaar. De eerste negen coureurs eindigden allemaal binnen de seconde van elkaar. Toch was het de Bruin die als eerste over de finish kwam, op de voet gevolgd door Franssen en Sander van Slooten. De Bruin en Franssen houden daarmee hun posities één en twee in het klassement vast. De Bruin en Franssen zullen volgende week moeten strijden om de winst.

Sander van Slooten en Eric den Hollander staan een beetje op een eiland op plekken drie en vier in het klassement zonder kans om nog een plek te stijgen of te dalen. Den Hollander mag tevreden zijn met zijn prestaties als je onthoudt dat hij ‘slechts’ aan acht van de tot nu toe elf evenementen deelnam.

Tussen de posities vijf en tien kan er nog het een en ander veranderen afhankelijk van hoe de coureurs presteren in het laatste evenement van de KNAF-certified Gran Turismo Sport Spring Cup.

Het twaalfde en laatste evenement van de competitie gaat door op het circuit in Catalunya, de deelnemers moeten zich voor de live-finale van maandag 19:30 zien te kwalificeren in de Groep 3-auto’s. De finale zal uiteindelijk verreden worden in de Porsche 911 GT3 RS 2013-auto voor een spectaculaire conclusie van de Spring Cup 2021.

Bekijk de volledige uitslag hier

Check het klassement hier

Auteur: Jaap Vreeke