Race Mee

Simmerman maakt de dienst uit op Autopolis

 

Floris Simmerman heeft op dominante wijze de overwinning gepakt in de achtste ronde van de KNAF-certified Gran Turismo Sport Spring Cup. In de Sauber-Mercedes C9 startte hij vanaf pole en werd hij – op de eerste twee bochten na – niet uitgedaagd. Kaj de Bruin eindigde als tweede, Stef Franssen werd derde.

Pole position op Autopolis ging naar Floris Simmerman, die laat in de kwalificatie een 1.31.236 neerzette en hiermee de lijst aanvoerde. Titelrivalen Kaj de Bruin en Stef Franssen kwalificeerden zich als tweede en derde, terwijl de nummer drie in het klassement, Eric den Hollander, de vierde startplaats voor zich opeiste. Met de titelkandidaten dicht bij elkaar op de grid, kon er reikhalzend uitgekeken worden naar de race.

De race ging over dertig minuten en bij de start was het De Bruin die heel even de leiding leek te pakken in de eerste bocht, maar Simmerman pareerde direct en voerde het veld aan bij de eerste doorkomst. Achter hem voegden De Bruin, Franssen en Den Hollander zich keurig achter de leidende Sauber C9.

En terwijl de top-vier redelijk gestaag een voorsprong opbouwde, werd er om de vijfde plaats hard geknokt, wat de nodige spectaculaire beelden opleverden. De gevechten verliepen hard en fair tussen Daan van Zutphen en Arjen van Rumpt en duurden vele ronden. Uiteindelijk waren het kleine foutjes van Van Rumpt die hem de das omdeden; in ronde vijftien verloor hij veel posities na een kleine off, die hem uit het gevecht haalde.

Vooraan was de race niet bijzonder verheffend; de top-vier kon elkaar niet aanvallen en finishte uiteindelijk in de positie waarin ze gestart waren, met Simmerman als dominante winnaar, voor De Bruin, Franssen en Den Hollander. De felbegeerde vijfde plaats ging naar Daan van Zutphen. De volgende ronde van de KNAF-certified Gran Turismo Sport Spring Cup is op Brands Hatch.

Auteur: Ivo Pakvis