Race Mee

Stef Franssen kampioen na tactisch steekspel in Spanje

Op Catalunya traden de coureurs van de KNAF-certified Gran Turismo Sport Spring Cup 2021 voor de finale aan in de Porsche 911 GT3 RS. Aan het begin van de race zorgde dat meteen voor spannende gevechten en werd de race een strategisch spel.  Simmerman die al snel 2 posities steeg, wist Stef Franssen hierin te verslaan maar die laatste mag zich toch kampioen worden van de Spring Cup 2021.

Na ronde 4 pakte Simmerman moeiteloos de leiding over van Sander van Slooten. Als De Bruin in ronde 7 een kostbare fout maakt, zal het er nog meer om spannen wie de winst zal pakken. Tussen de rondes 11 en 16 worden de eerste pitstops worden gemaakt waarna de verschillende strategiëen duidelijk worden. Na een lange periode van banden en benzine sparen worden tussen de rondes 24 en 26 de volgende reeks pitstops gemaakt. Al is het opvallend dat onder andere Van Slooten en De Groot buiten blijven en zo een voorsprong opbouwen.

Kaj de Bruin, die een paar rondes eerder dan Franssen de pit binnenkwam, bleef meet de kampioen in gevecht. Het duo haalde Calvin de Groot nog in voor p3, maar in de echte slotfase was het Franssen die na een zenuwslopende strijd voor De Bruin finishte. Daarmee kroonde hij zichzelf direct tot de nieuwe kampioen van de GT Sport Spring Cup 2021.

De racewinst is voor Sander van Slooten na een strategische masterclass met Simmerman op P2 en Stef Franssen, de kampioen, op P3.  Jordy Sponselee mag tevreden zijn met een knappe race, hij kwalificeerde zich voor P7 en finishte op P5, zijn beste resultaat tot nu toe.

Het klassement ziet er na de twaalf races nu zo uit: Stef Franssen is de nieuwe kampioen met als runner-up Kaj de Bruin en Sander van Slooten pakt de derde plek in het algemeen klassement. Eric den Hollander sluit aan als best of the rest met een P4, dat is knap aangezien hij maar 8 van de 12 races mee heeft gereden.

Dit alles heeft gezorgd voor een fantastisch einde van de GT Sport Spring Cup 2021. Dank aan alle deelnemers voor weer een prachtig seizoen! Houd onze website en social mediakanalen net als de Discord-server in de gaten voor het laatste nieuws en aankondigingen voor de komende Summer Cup 2021.

Auteur: Daan van Zutphen