Race Mee

Spektakel in Sardegna, Stef Franssen slaat terug

 

Wederom heeft de KNAF-certified GT Sport Winter Cup 2021 gezorgd voor een racefeest van jewelste. Inhaalacties links en rechts zorgden voor een erg vermakelijke race op de onverharde wegen in Italië. Dat gold niet voor Stef Franssen die heerste en domineerde vanaf de start. 

Waar er doorgaans op geasfalteerde circuits wordt gereden, werden de deelnemers deze week in het diepe gegooid met een heuse rallyrace. Echter bleken onze racers ook op de rallypaden goed uit de verf te komen. Al in de kwalificatie laat Stef Franssen zien waarvoor hij online is gekomen, namelijk winnen. Langs hem start Kaj de Bruin op plek twee met daarachter Floris Simmerman en Sander van Slooten. 

Bij de start is het duwen en trekken in de rallyspec Mitsubishi Lancer Evo’s en Nissan GT-R’s. Hier weet Daan van Zutphen van te profiteren die stijgt van plek 8 naar de vierde plaats. Hij krijgt al gauw gezelschap van Twan Vollebregt die het gevecht aan gaat voor P4. Hierdoor kan het groepje Bert Houben – Sander van Slooten – Calvin de Groot aansluiten waarbij Patrick Dijkman eerste rang zit. 

In ronde 7 voert Calvin de Groot de druk op bij Houben met Sander van Slooten in zijn kielzog. Het deert hem echter niet om zijn fluor groen/gele Mitsubishi aan de binnenkant van Houben te zetten en op te schuiven naar de zesde stek.  Een ronde later gaat ook Sander van Slooten voorbij aan Houben en voert direct daarna de druk wederom op bij De Groot. Het duurt tot ronde 11 tot Calvin de Groot een fout maakt en zo Sander van Slooten plaats 6 in de race opeist. 

Aan de leiding van het veld controleert Stef Franssen de race en houdt Kaj de Bruin op gepaste afstand die in niemandsland rijdt. Inmiddels sluit Twan Vollebregt in ronde 14 aan bij Floris Simmerman voor P3. De ronden die volgen komt Vollebregt steeds een beetje dichter bij Simmerman. In ronde 19 weet Vollebregt even voor Simmerman te komen, maar op het korte rechte stuk slaat Simmerman terug. 

Ook achter in het veld wordt er hard geracet. Zo vechten Jordy Sponselee en William Dekker de gehele race lang om P10. Zo is er genoeg actie op de baan van voor tot achter. Ook bij Sander van Slooten en Daan van Zutphen om de vijfde plaats. In de 22e ronde van de race pakt Van Slooten de positie. Door dat gevecht kan ook Calvin de Groot aansluiten en weer nog in dezelfde ronde Daan van Zutphen te degraderen naar plaats 7. 

Zo komt de race tot zijn met Stef Franssen die inmiddels een voorsprong heeft van tien seconden op Kaj de Bruin. Franssen zet in de 25 ronden durende race iedereen op De Bruin na op een ronde achterstand en zet ook nog eens de snelste raceronde neer. Floris Simmerman weet Twan Vollebregt voor te blijven voor een keurige derde plaats. Sander van Slooten wint het duel om P5 voor Calvin de Groot, Daan van Zutphen en Bert Houben. P10 blijft van Jordy Sponselee na het gevecht met William Dekker. 

Door deze overwinning klimt Stef Franssen naar de top van het klassement en heeft daarbij een voorsprong van 75 punten op Kaj de Bruin. Met nog twee events te gaan lijkt het een two-horse-race te gaan worden tussen De Bruin en Franssen.  De volgende battle zal gehouden worden op het Fuji International Speedway in Japan. Daar gaan we racen met de legendarisch Lamborghini Countach. 

Auteur: Bas Leesberg