Race Mee

Franssen wint race met spectaculaire inhaalacties op de Fuji Speedway

Voor het vijfde event van de KNAF-certified Gran Turismo Sport Spring Cup 2021 reisden de coureurs af naar de digitale Fuji Speedway, om het uit te vechten op het snelle asfalt in Japan in Gr.2-auto’s van Honda, Lexus en Nissan.

Na de kwalificatieronde op het virtuele circuit was Stef Franssen het beste weg. Hij opende sterk door bij de start al de leiding in handen te krijgen. Met Mount Fuji op de achtergrond was het stuivertje wisselen tussen Eric den Hollander en Franssen om de koppositie, terwijl Sander van Slooten en Dennis Remmerswaal om de derde plek streden

Franssen reed na enige tijd rondenlang vlak achter leider Den Hollander en leerde steeds meer van zijn aanvankelijk onsuccesvolle inhaalpogingen. In ronde zeventien was het toch zover: met een knappe inhaalactie aan de binnenkant wist Franssen de leiding te pakken en die vast te houden tot het einde van de race. Hij kwam met 0,2 seconde voorsprong over de eindstreep, gevolgd door Den Hollander en Van Slooten op de derde positie.

De kwalificatie voor het zesde event is al van start gegaan: onze deelnemers zullen het op Laguna Seca moeten laten zien in de KTM X-BOW R 2012. Succes aan alle deelnemers!

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het klassement.

Tekst: Jaap Vreeke
Foto: Pim Geerts
Video: Floris Wijers