Race Mee

Maxiem Wagenaar opent cup als snelste in Nieuw-Zeeland


De Rally van Nieuw-Zeeland mag dan een jaartje op pauze zijn gezet wegens de coronapandemie, virtueel is er genoeg te beleven. De KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021 had er op zondag zijn eerste treffen en het mondde uit in een zegetocht voor Maxiem Wagenaar, die de concurrentie met een aardig verschil te snel af was.

De Rally van Nieuw-Zeeland spreekt al sinds jaar en dag tot de verbeelding. Sinds Grady Thompson er in 1969 de eerste editie wist te winnen, is de rally gewonnen door de grootste namen uit de sport. Van Walter Röhrl en Stig Blomqvist, tot Colin McRae en Sebastien Loeb. Afgelopen jaar werd er geen Rally van Nieuw-Zeeland verreden, omdat ook de rallysport het nodige moest afgelasten wegens de COVID 19-pandemie.

De KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021 wordt echter niet gehinderd door dergelijke obstakels en opende afgelopen weekend dan ook met deze rally. Winnaar Maxiem Wagenaar raffelde met zijn Peugeot 205 GTI het parcours af in 47.31.055 en was hiermee heer en meester. Mark Fijn en Nard Ippen mochten hem vergezellen op het podium, al was het op respectabele afstand.

De volgende rally in de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter Cup 2021 zal worden gehouden in Argentinië, in Catamarca, met auto’s van de R4-klasse: de Mitsubishi Lancer Evolution X en Subaru WRX STI. Deze week mag de concurrentie van Wagenaar hier proberen om iets terug te doen.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het klassement.

Auteur: Ivo Pakvis