Race Mee

De Bruin wint strategische openingsrace, podium op 0,01 seconde beslist


Als runner-up in de Winter Cup heeft Kaj de Bruin de seizoensopener van de KNAF-certified Gran Turismo Sport Spring Cup 2021 naar zich toegetrokken. Daarbij was zijn voorbereiding op de race cruciaal, want banden- en brandstofmanagement bleken de sleutel tot succes. 

De Bruin weet in de kwalificatie de snelste ronde neer te zetten op het Braziliaanse Interlagos. Naast hem start Sander van Slooten, daarachter Rick Zoontjes. Nadat het hele veld veilig door de eerste drie bochten komt, zet Van Slooten zijn Corvette C7 naast die van de leider bij het ingaan van bocht vier. De Bruin weet deze aanval te pareren, maar Van Slooten geeft nog niet op. Aan het einde van de tweede ronde pakt Van Slooten de leiding in de wedstrijd. Even later gaat ook Eric den Hollander voorbij aan De Bruin.  

Vanaf ronde acht ontpopt de race zich tot een waar strategisch steekspel, als de eerste pitstops worden gemaakt. Kaj de Bruin kiest ervoor om langer door te rijden en heeft zo weinig last van verkeer, in tegenstelling tot zijn concurrenten Van Slooten en Den Hollander. Beide heren moeten na hun eerste stop nog een tweede keer de pits in voor banden en brandstof.

Die tweestopstrategie blijkt later niet de snelste te zijn. Eénstoppers De Bruin, Stef Franssen en Daan van Zutphen profiteren maximaal van hun conservatieve tactiek. Zij finishten dan ook achter elkaar op de podiumplaatsen. Van Zutphen moet alles eruit persen tot aan de streep, waar hij op 0,011 seconde voor Van Slootten eindigt. P5 is voor Bert Houben, de zesde plek is voor Den Hollander en al spinnend wordt Dennis Remmerswaal zevende. Twan Vollebregt, die in skipak de nodige camera-aandacht trekt, eindigt als tiende.

Volgende week reizen we af naar het Engelse Goodwood Motor Circuit, waar gereden zal worden met de BMW M3 Sport Evolution 1989 voor de tweede race in de KNAF-certified Gran Turismo Sport Spring Cup 2021. 

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het kampioenschap.

Tekst: Bas Leesberg
Foto’s: Pim Geerts
Video: Floris Wijers