Race Mee

De Bruin blijft Franssen net voor op Laguna Seca

Kaj de Bruin heeft zijn sterke prestaties tot nu toe in de KNAF-certified Gran Turismo Sport Spring Cup 2021 voortgezet met een nieuwe zege. Hij bleef zijn directe concurrenten, Stef Franssen en Sander van Slooten, voor in het zesde evenement van de Cup én in het klassement.

Op harde racebanden moest het veld over het prachtige Laguna Seca rijden in de KTM X-BOW R, geen makkelijke opgave. De Bruin mocht op pole position starten na een succesvolle kwalificatie, gevolgd door Floris Simmerman en Stef Franssen. Eric den Hollander, de nummer twee van het klassement, startte als vierde en bracht het grootste deel van de race door in het midden van het veld.

Terwijl De Bruin de hele wedstrijd op de voet gevolgd wordt, rijdt de leider van het klassement wel een oerdegelijke race zonder ooit echt in de problemen te komen. De actie gebeurt daarachter met Franssen die Van Slooten en Simmerman aanvalt voor de plekken twee en drie. Uiteindelijk perst Franssen er het maximale uit en komt hij als tweede over de finish, met Van Slooten als derde en Floris Simmerman die uiteindelijk toch nog buiten de top drie valt ondanks een knappe race.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Tussenstand in het klassement.

Tekst: Jaap Vreeke
Foto: Pim Geerts
Video: Floris Wijers