Race Mee

Iedereen kan meeracen om mooie prijzen in de Autumn Cups


De KNAF-certified Autumn Cups zijn van start gegaan op KNAF Digital. Iedereen is welkom om mee te strijden in deze erkende Nederlandse najaarskampioenschappen met Gran Turismo Sport en DiRT Rally 2.0, waarbij mooie prijzen op het spel staan.

De Autumn Cups geven iedereen nog eenmaal de kans om zich in 2021 te bewijzen als de allerbeste van Nederland in racegame Gran Turismo Sport (PlayStation 4 / 5) en rallygame DiRT Rally 2.0 (PlayStation 4 / 5, Xbox One / Series S | X, pc) op KNAF Digital. In oktober, november en december wordt gestreden in acht uitdagende events per week, waarbij een pauzeweek halverwege én twee schrapresultaten per cup (het automatisch wegstrepen van ieders twee laagste scores) zorgen voor extra toegankelijkheid.

Gran Turismo Sport
In de KNAF-certified Gran Turismo Sport Autumn Cup 2021 kan iedereen zich elke week (tot zondag 23.00 uur) proberen te kwalificeren, middels aangewezen events in de game. De 44 snelste deelnemers plaatsen zich daarin voor de wekelijkse finaleraces, die op maandagavond vanaf 18 oktober worden gehouden.

De snelste veertien deelnemers starten dan om 19.30 uur in de Divisie I-race. Deze is live te zien op het Twitch-kanaal van KNAF Digital en bij Motorsport.com.

Op de dinsdagavond (vanaf 19 oktober) worden nog twee races gehouden: om 19.30 uur start dan de Divisie II-race, voor de nummers 15 tot en met 29 – waarna om 21.00 uur de Divisie III-race begint voor de mensen die zich op de 30e tot en met de 44e plek hebben gekwalificeerd.

Lees de instructies om goed mee te kunnen doen aan deze competitie, evenals de reglementen die van toepassing zijn. Deelnemers die zich weten te plaatsen voor de race, ontvangen hierover uiterlijk op de dag zelf een email, met onder meer informatie over track limits en bijbehorende straffen zoals opgelegd door de digitale wedstrijdleiding.

DiRT Rally 2.0
Deelnemers aan de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Autumn Cup 2021 gaan elke week op voor de snelste tijd in speciaal uitgezette rally’s. In willekeurige volgorde zijn vier daarvan extra lang en uitdagend, terwijl vier anderen juist wat compacter zijn opgezet. Om aan alle events te kunnen deelnemen, dien je ook over de DLC (downloadable content) van DiRT Rally 2.0 te beschikken.

Hoogtepunten van de deelnemers zelf zijn terug te zien in wekelijkse highlightvideo’s. Hier lees je hoe je zelf beelden kunt opnemen en insturen. Lees de instructies om goed mee te kunnen doen aan deze competitie, evenals de reglementen die van toepassing zijn.

Alle deelnemers aan de cups zijn van harte welkom op de Discord-server van KNAF Digital om te communiceren met andere deelnemers én de organisatie!

Prijzen en partners
KNAF Digital wordt mede mogelijk gemaakt door Logitech G, de officiële simracing- en headset-partner. MYLAPS is ingestapt als officieel kloksponsor van de KNAF-certified Autumn Cups.

Alleen digitale-licentiehouders dingen mee naar een deel van de prijzenpot van in totaal duizend euro, die te verdienen is door goed te presteren in de Autumn Cups. Wie nog geen account heeft op KNAF Digital, kan er één aanmaken en gelijk de digitale racecursus met Rudy van Buren doorlopen om het digitale racecertificaat te behalen. Optioneel en tegen betaling (à €9,95) kun je dan de digitale racelicentie voor 2021 nu nog aanvragen door deze instructies te volgen.

De winnaars van Autumn Cups winnen tevens een exclusieve race experience op Circuit Zandvoort, die wordt aangeboden door Driving-Fun.

Ook worden de KNAF-certified Autumn Cups ondersteund door Technova College. Op de locatie in Zwolle staan vier KNAF Digital-simulatoren waarop deelnemers lokaal kunnen deelnemen aan de najaarscompetities.

Planning Autumn Cups 2021
Event 1: week 41, 11-17 oktober
Event 2: week 42, 18-24 oktober
Event 3: week 43, 25-31 oktober
Event 4: week 44, 1-7 november
PAUZE: week 45
Event 5: week 46, 15-21 november
Event 6: week 47, 22-28 november
Event 7: week 48, 29 november – 5 december
Event 8: week 49, 6-12 december