Race Mee

Floris Simmerman wint op Amerikaanse bodem

De verschillende KNAF-Certified Autumn cups zijn weer begonnen met als aftrap de eerste race in de KNAF-Certified GT7 Autumn trophy – powered by Goodyear! In het eerste GT7 event wist Floris Simmerman er met de winst vandoor te gaan op het welbekende Blue Moon Bay speedway circuit. De coureurs traden voor de eerste ronde aan met een Mazda GT3.

Floris Simmerman won de race niet vanaf pole position, het was daarom ook Kaj de Bruin die de eerste positie in de kwalificatie bemachtigde. Floris Simmerman sloot achter Kaj de Bruin aan gevolgd door Daan van Zutphen op de derde plek.

Simmerman was beter weg op de start dan De Bruin, maar De Bruin wist de aanval te pareren. Het gevecht voor de derde plek tussen Stef Franssen en van Zutphen kwam goed los tijdens de eerste ronde van de race. Voor de gehele eerste sector reden Franssen en Van Zutphen deur aan deur, maar Van Zutphen had er een hard hoofd in en wist zijn plek te behouden. Een paar bochten later zagen we een touché tussen plek vier en zes veroorzaakt door Rick Zoontjes. Franssen valt terug naar de zesde plek en moet daarom zijn werk van de kwalificatie opnieuw doen. Ook in het middenveld vond er genoeg actie plaats. Thomas Caljé bemachtigde de achtste plek door een fraaie inhaalactie aan de buitenkant van bocht 1 in ronde drie.

De eerste sessie pitstops nam plaats in rondes vier en vijf voor de rijders op de zachtere band. Kaj de Bruin schoot de pitstraat in ronde vier binnen voor een undercut op Simmerman, terwijl een groot deel van het veld een ronde later binnenkwam. Het veld werd flink gehusseld door de rijders die nog geen stop hadden gemaakt. Daarom vonden er vermakelijke gevechten plaatst met name voorin het veld.

Simmerman naderde tijdens de helft van de race De Bruin en dus besloot De Bruin weer een paar rondes eerder te stoppen. Maar tevergeefs, Nadat Simmerman met een groot deel van het veld de pits verliet zat hij al flink voor Kaj de Bruin en kon Simmerman een nog groter gat trekken.
Door de gemengde strategieën nam er weer veel actie plaats. Van Zutphen Wist Van der Valk in ronde zestien te verschalken aan de binnenkant van bocht vier en  De enige twee Belgen hadden het met elkaar aan de stok in ronde 18. Verschueren wist Houben op de zachtste band te passeren voor plek 10 in de race.

In de allerlaatste ronde wist Rick Zoontjes een positie te stijgen door een inhaalactie op Jordy Sponselee. Dit zorgt ervoor dat hij net buiten de top vijf eindigt op de zesde plek.
Het was dus Simmerman als eerste over de meet gevolgd door Kaj de Bruin op een tien seconde achterstand. Stef Franssen volgt op de derde plek en is daarom hekkensluiter van de top drie.

Floris Simmerman leidt daarom het kampioenschap met 250 punten gevolgd door De Bruin met 186 punten. Franssen sluit wederom aan met 150 punten.

Auteur: Daan van Zutphen

Foto’s: Pim Geerts