Race Mee

Dit heb je nodig om virtueel te kunnen racen op KNAF Digital

 

Simracen is niet zomaar het spelen van een racegame, het zet net die ene stap die de immersie en het realisme van het racen enorm verhoogt. Wat betekent dat  precies? Spelers racen in games zoals Gran Turismo Sport en DiRT Rally 2.0 in een simulatie-setup, met een racestuur, een PlaySeat en een console om de game op te draaien. Wij lichten in dit artikel uit hoe jij een simracing setup kunt bouwen met voorbeelden van het materiaal dat je nodig hebt.

In de KNAF-certified Cups racen de deelnemers in Gran Turismo Sport en DiRT Rally 2.0 omdat die op een extreem realistische manier gespeeld kunnen worden. Via backwards compatibility zijn de titels te spelen op de next-generation consoles, de PlayStation 5 en Xbox Series X en S, maar je kunt al aan de slag met een PlayStation 4, Xbox One of een gaming PC.

Een goede fundering

Als je de game en een console hebt, begint de setup van je raceplek. Er zijn verschillende benodigdheden, te beginnen met een racestoel die bij jou past. PlaySeat staat bekend als één van de beste fabrikanten van simracing-stoelen die verschillende modellen uitbrengt met verschillende doelen. Zoals de Playseat Challenge gamestoel, die je hier kunt bekijken, deze opvouwbare stoel is handig op te bergen als je geen ruimte hebt voor een permanente simracing-rig. Dat is handig voor beginnende simracers. Voor iets meer geld haal je echter de stevigere Playseat Evolution Seat Alcantara in huis, een ideaal basismodel voor spelers die serieus aan de slag willen gaan met het simracen.

Met alleen de stoel ben je er echter nog niet, er ontbreekt nog een stuur en pedalen. Logitech staat bekend als fabrikant van oerdegelijke racesturen, pedalen en andere randapparatuur voor je simracing-setup. Het Logitech G923 TRUEFORCE Racestuur met pedalen beschikt over technologie waardoor je nog meer in de cockpit van je auto wordt gezogen. De feedback die het stuur geeft voelt realistisch aan en bovendien is deze bundel perfect te monteren op bovenstaande PlaySeats.

Gadgets te over

Er zijn nog allerlei andere gadgets om je race-ervaring nog immersiever te maken. Wat dacht je van de Logitech G Driving Force Shifter, een versnellingspook die je in DiRT Rally 2.0 goed kunt gebruiken. Of de Playseat TV Stand, een verrijdbaar scherm dat op een perfecte hoogte te stellen is en je makkelijk kunt opbergen dankzij zijn wieltjes. Kortom, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Als je een setup hebt waar je tevreden mee bent, begint het plezier pas. Je kunt nu niet alleen Gran Turismo Sport en DiRT Rally 2.0 spelen zoals het bedoeld is, maar ook kun je online deelnemen aan allerlei wedstrijden over de hele wereld. Bij KNAF-Digital kun je wekelijks gratis meedoen aan onze virtuele Cups en kans maken op een deel van het prijsgeld. Momenteel zitten we volop in de KNAF-certified Spring Cups, deelnemers proberen zich in de loop van de week te kwalificeren om kans te maken op een ‘finale’ die op maandag verreden wordt. In onze Discord-server kom je bovendien direct in een actieve race community waarin je al je vragen kwijt kunt en altijd een racebuddy kunt vinden.