Race Mee

Vijfde winst op rij voor Floris Simmerman

In de zesde race van de KNAF-Digital cirtified Autumn cup was het nogmaals Floris Simmerman die er met de winst vandoor ging. De coureurs traden in de groep 4 auto’s aan op het angstangjaagende Nordschleife circuit. Als dat al lastig genoeg klinkt moesten ze ook nog eens in het donker rijden.

Het was Kaj de Bruin die vanaf pole position mocht vertrokken. De terugkerende rijder wist zichzelf maarliefst 6 tienden voor Simmerman te plaatsen. Op de derde vertrok ook weer een rijder van weggeweest namelijk Sander van Slooten.

Na een prima starts bleef de top 3 hetzelfde, echter ging het er achter hard aan toe met genoeg actie midden in het veld. Na het ingaan van het Nordschleife gedeelte is het Kaj de Bruin die zijn auto kwijtraakt en hierdoor veel posities verliest. Calvin de Groot opent gelijk de aanval op Evert van Til pakt de positie maar raakt zijn bolide kwijt op het gras en weer opnieuw moet beginnen.

De strategie is voor iedereen een gedwongen een stopper en daardoor ook de snelste keuze is. ook terugkerende Giany Verschuren probeert zijn best om vanaf p9 Paul Mantel te verschalken maar tevergeefs Verschuren finished de race als hekkensluiter van de top 10. Aan het einde werd het nog spannend tussen de posities vier en zes, Jordy Sponselee die nog op het nippertje p4 afpakt van Twan Vollebregt.

Voorin is het een tactisch steekspel tussen Floris Simmerman en Sander van Slooten, van Slooten die het Simmerman gedurende de race erg lastig maakt. Maar Simmerman die zijn dominantie nogmaals laat zien door op het einde een vernietigend gat te slaan en hierdoor de overwinning pakt.

Floris Simmerman wint de race voor de vijfde keer op een rij, Sander van Slooten pakt p2 met Kaj de Bruin respectievelijk op p3.

Bekijk hier de Highlights.