Race Mee

Rudzki grijpt zwaarbevochten zege in Finland

Het tweede event in de Knaf-Certified Dirt rally 2.0 spring cup 2022 – powered by GoodYear, werd gewonnen door de regerend kampioen Prezemek Rudzki. De Poolse coureur moest er flink voor vechten, concurrenten Louwerse en De Vries maakten het hem niet makkelijk.

De eerste stage werd gewonnen door Niels Louwerse met een voorsprong van vier seconden op Rudzki. De Vries volgde met een gat van 21 seconden. De tweede stage werd wederom gewonnen door Louwerse, Rudzki was niet snel genoeg maar hield de koploper aardig bij. De vries kwam als tweede over de meet, Hij kwam maar anderhalve seconde tekort op Louwerse. Rudzki liep tijdens de derde stage flink in op koploper Louwerse, hij wist vier seconden te winnen op de Nederlandse coureur. Ook De Vries kende een goede stage, Hij kwam maar zeven tienden tekort op Rudzki.

Na de vijfde stage nam de Pool de leiding van Louwerse over. De Vries kende wederom een goede stage, ook hij liep in op Niels Louwerse. Na de zevende stage kwam Louwerse als eerste over de meet. De Nederlandse coureur wist maar liefst vijf seconden te winnen tegenover Rudzki. Het gat was gekrompen tot nog maar een tiende verschil tussen de beide heren. De Vries finishte als derde. Louwerse had een tegenvallende achtste stage, hij finishte elf seconden van Rudzki af wat betekenende dat de Pool flink uitliep. Ook de Vries liep daardoor flink in op zijn concurrent.

De laatste stages vielen niet mee voor Niels Louwerse, de coureur verloor weer tijd tegenover zijn concurrenten en zakte daardoor naar een voorlopige 3rde plek in de rally. De Vries nam daardoor de tweede plek over.

Louwerse wist wel de laatste stage te winnen, maar genoeg voor een positie stijging was het niet. Rudzki won zijn tweede stage van het seizoen en behoud daardoor zijn leiding in het algemeen klassement. De Vries finishte als tweede en weet zichzelf op een gelijk aantal punten te brengen met Louwerse.

Prezemek Rudzk leidt het algemeen klassement met 400 punten. Colin de Vries en Niels Louwerse sluiten daarachter aan met 320 punten.

AUTEUR: Daan van Zutphen