Race Mee

Regenmeester Kaj de Bruin wint op Spa-Franchorchamps


In de tweede ronde van de Knaf-Certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2022 was het
Kaj de Bruin die na een bloedstollende race de overwinning pakte in het Belgische Spa-Francorchamps.
De meeste coureurs traden aan in de Nissan Nismo GTR 17, toch waren er een paar uitzonderingen die voor de Lamborghini Huracan kozen.

Floris Simmerman vertrok van pole position gevolgd door Kaj de Bruin op de 2de plek. Terugkerende Stef Franssen plaatste zichzelf op de derde plek, net vijf tiende achter De Bruin. De start verliep heel rustig voor de gehele top 4 maar daarachter maakte iedereen het elkaar vrij lastig. Bert Houben en Jordy Sponselee maakten contact in Eau Rouge en vlogen van het circuit af. Twan Vollebrecht kende een goede start, hij steeg naar plek 6.

Midden in de 2de ronde pakt Kaj de Bruin de eerste positie van Simmerman over. Toch blijft het daarna redelijk stil aan de voorkant van het veld, achterin gaat het er wat harder aan toe. Met name Jordy Sponselee is flink bezig aan zijn opmars door het veld. Na een moeilijke start herpakt hij zich en maakt zo veel posities goed.

De eerste pitstops werden gemaakt tijdens ronde 3, dit gebeurde vooral achterin het veld. De posities 1 tot en met 8 stoppen echter pas aan het eind van ronde zes. Net voor deze pitstops pakt Floris Simmerman de leiding over, maar moet deze al snel inleveren na het inlossen van een straf. Een ronde daarna hadden Daan van Zutphen en Calvin de Groot een geweldig gevecht voor de 4de positie. Twee rondes lang is het stuivertje wisselen tussen de beide heren, maar na het einde van ronde 8 moet Van Zutphen zich toch gewonnen geven.

Na een vrij rustige slotfase van de race komt Kaj de Bruin als eerste over de meet. Floris Simmerman volgt met een gat van 1,3 seconden. Steff Franssen komt als derde over de streep gevolgd door De Groot die als best of the rest over de streep komt. Daan van Zutphen is de hekkensluiter van de top 5.  Zie hier de volledige uitslag.

Volgende week mogen de coureurs het proberen In Brazilië op Interlagos met de BMW M3 Sport Evolution.

Bekijk hier de highlights van de vorige race:

AUTEUR: Daan van Zutphen

FOTO’S: Pim Geerts