Race Mee

Przemek Rudzki bewijst zich als snelste in Wales

In evenement 2 van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter cup-2022 dat verreden werd in Wales was het Przemek Rudzki die zijn dominantie nogmaals liet zien door ruimschoots van zijn concurrentie te winnen. Achter Rudzki werd nog flink gestreden om de twee resterende podiumplaatsen.

Na de eerste stage weet Rudzki zich op 5.3 seconden te rijden van Colin de Vries. Op een veilige afstand van 3.5 seconden bevindt Niels Louwerse zich op p3. In de tweede stage is Rudzki wederom de snelste en heeft daarom ook een veilige afstand van 20 seconden achter zich. Niels Louwerse pakt de tweede positie af van de Vries die krap 5  seconden achter loopt. Een stage later is het Niels Louwerse die de leiding overneemt na een fout van Rudzki die zich nu 17 seconden achter Louwerse bevindt. Kevin Koen schuift hierdoor op naar P3. Rudzki wint stage 4 met 4 seconden en herpakt de derde positie. Louwerse blijft op kop, nog steeds gevolgd door De Vries.

Na de vijfde stage is het Niels Louwerse nog steeds op kop, Przemek Rudzki neemt de tweede positie over van Colin de Vries. De zesde stage werd sterk gereden door Rudzki die de leiding over neemt, hij won de stage met 13 seconden en daarom valt Louwerse terug naar de tweede plek. Colin de Vries verliest veel tijd maar behoud zijn derde plek. Na de zevende stage blijft alles redelijk gelijk, toch wint De Vries wat tijd tegenover Niels Louwerse.
De achtste stage word wederom gewonnen door Rudzki en creëert een groot gat naar de concurrentie.

Tijdens de Negende stage maakt Niels Louwerse een hele grote fout die daardoor zijn tweede positie moet inleveren aan Colin de Vries. Daarachter is het nog steeds Kevin Koen die 10 seconde achter Louwerse staat op de vierde plek.
Rudzki wint wederom de stage. Na de laatste stage is het Przemek Rudzki die de rally wint met 52 seconden. De posities 2 tot en met 4 zijn binnen 10 seconden van elkaar geëindigd, Colin de Vries pakt P2 gevolgd door Niels Louwerse op P3, Kevin Koen finishte als vierde.