Race Mee

Prezemek Rudzki Domineert op Argentijnse bodem

In evenement zeven van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter cup-2022, dat verreden werd in het stoffige Argentinië, was het Prezemek Rudzki die de overwinning pakte en zo dichterbij de leiding in het kampioenschap kwam.

De populairste autokeuze bleek de Peugeot 205 GTI te zijn. Toch waren er een paar uitzonderingen die voor de Volkswagen Golf GTI 16V kozen. De eerste stage in het prachtige Argentinië werd gewonnen door niemand minder dan Prezemek Rudzki. Niels Louwerse finishte drie seconden daarachter, Colin de Vries wist als derde over de streep te finishen. Stage 2 werd ook weer gewonnen door Rudzki. Vlak daarachter volgde Colin de Vries met een achterstand van slechts 5 seconden. Louwerse kwam nipt twee tiende tekort op De Vries. Na de derde stage was het wederom de Pool die als eerste over de meet kwam. Op respectabele afstand gevolgd door Louwerse en De Vries.

Tot nog toe leek het vrij soepel te gaan voor Rudzki. Hij wist namelijk ook na de vierde stage als eerste over de lijn te finishen. En ook dit keer waren het Louwerse en De Vries die de top drie vol maakten. Na stage 5 wist Rudzki weer iedereen voor te zijn. Toch zat er dit keer verandering in de top 3. De Vries kwam als tweede over de lijn, gevolgd door Kevin Koen. Het bleef hierdoor een spannende strijd tussen Louwerse en De Vries. Het verschil tussen de beide heren bedroeg namelijk maar twee seconden. Rudzki wist ook stage zes naar zich toe te trekken. Ditmaal eindigde Louwerse weer op de tweede positie, gevolgd door De Vries. Ook na de zevende stage hing de vlag er niet anders bij. Rudzki breidde zijn voorsprong uit met Louwerse en De Vries weer op plek twee en drie.

De laatste stage werd wederom gewonnen door Rudzki. Hierdoor liet hij wederom zijn dominantie zien om acht stages op een rij te winnen. Colin de Vries komt als tweede over de meet gevolgd door Louwerse met een twee seconden achterstand.

De terechte winnaar was dan ook Prezemek Rudzki, hij mag ook event zeven in de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Winter cup-2022 op zijn naam schrijven. Niels Louwerse finishte als tweede in de rally met een achterstand van 41 seconden op Rudzki. De Vries finishte als derde met maar drie seconden achterstand op Niels Louwerse.

Dit alles zorgde ervoor dat Rudzki dichterbij de eerste positie in het algemeen klassement kwam. Op dit moment staat Rudzki op de tweede plek met een aantal van 1205 punten. Daarvoor is het nog steeds Colin de Vries die leidt met 1230 punten. Op de derde plek sluit Niels Louwerse aan met 927 punten.

AUTEUR: Daan van Zutphen