Race Mee

KNAF Digital Summer Beta 2022 recap

Na vier weken volop testen zit het KNAF Digital Summer Beta seizoen van 2022 erop! We blikken in dit verslag terug naar het verloop van de verschillende disciplines. Ook bekijken we het algemeen klassement van alle disciplines.

– iRacing (ovals)
Onze nieuwste toevoeging aan het seizoen was natuurlijk iRacing (ovals). In samenwerking met GoT (Gathering of Tweakers) werd de competitie aangekondigd begin dit seizoen. Op 4 september werd deze race verreden en met succes! De oval beta werd goed ontvangen door de deelnemers. Sommigen rijders hadden het flink onderschat en dat zorgde voor een vermakelijke race. Geen fouten van de game of wedstrijdleiding zorgde voor een geslaagde beta.
De winnaar van deze beta is Jim Hertroijs en dus wint hij een prachtige Logitech headset!

TOP 3
1: Jimmy J. (Jim Hertroijs)

2: Jan Hein (Jan Hein Lever)
3: NickThissen (Nick Thissen)

KNAF-Certified Gran Turismo 7 Summer Beta 2022
Een KNAF Digital seizoen is niet compleet zonder een Gran Turismo competitie. De kersverse GT7 titel maakte dit seizoen zijn debuut in de KNAF Digital series Met een competitie die vier ronde’s bevatte. Het was een seizoen met de nodige ups & downs voor het spel zelf. Aangezien de titel net nieuw is had het zo zijn problemen, dit merkten de deelnemers en ook het publiek tijdens de live-streams. Toch zagen we natuurlijk ook goede dingen van het spel. Dankzij de nieuwe physics en banden model zijn de races spannender met meer strategie. Al dit testen hoort bij een beta en dus ook de fouten. De competitie was erg leerzaam voor KNAF Digital en de deelnemers. Al bij al lijkt het erop dat GT7 steeds meer verbetering toont en KNAF Digital dus betere competities kan gaan maken!
Floris Simmerman wist de GT7 Summer Beta te winnen en neemt daarom een prachtige Logitech headset mee naar huis!

TOP 3
1: VQS_Floris (Floris Simmerman)

2: SMM_shadow_ (Twan Vollebregt)
3: berthouben89 (Bert Houben)

KNAF-Certified DiRT Rally 2.0 Summer Beta – Rallycross
Na lang wachten kondigde KNAF Digital dan eindelijk een rallycross competitie aan. deze competitie gebruikte het officële RX format. Er werd geracet op circuits in Spanje en Noorwegen. Ondanks dat er minder deelnemers dan verwacht meededen verliep de rallycross beta toch soepel. De game deed zijn werk en iedereen had het naar zijn zin. Colin de Vries won de beta competitie en ontvangt dus een Logitech Headset als hoofdprijs.

TOP 3
1: Xepolisy (Colin de Vries)
2: Rick_racing1 (Rick Van de Brug)
3: Geevhaas (Robbie Gevers)

KNAF-Certified Dirt Rally 2.0 Summer Cup
De normale Dirt rally 2.0 competitie keerde terug in het eerste beta seizoen van KNAF Digital. De rijders werden weer op de proef gesteld. Vier rally’s lang was het uitvechten wie de Dirt rally 2.0 kampioen werd in deze zomer periode. De rijders beten door het stof in landen zoals Australie en Argentinie. Toch was de winnaar van deze competitie Colin de Vries! Hij gaat dus met een tweede Logitech Headset naar huis.

TOP 3
1: Xepolisy (Colin de Vries)
2: SRC SpiderByte (Thomas Zawadka)
3: Mr Oizo (Bas Otten)

FIA Motorsport Games
KNAF Digital organiseerde de kwalificatie voor de digitale discipline van de FIA Motorsport games. De FIA Motorsport games word gehouden in en rondom Marseille. Degene die de race won word namens Nederland met het hele NL team naar Marseille gestuurd om daar zo goed mogelijk te presteren. Chris Harteveld won de race en dus word hij de Nederlandse afgevaardige voor de FIA Motorsport games.

Graag bedankt de wedstrijdleiding alle deelnemers voor het Summer Beta seizoen 2022. We hopen iedereen snel terug te zien wanneer het spring seizoen weer begint!