Race Mee

Kaj de Bruin wint spectaculaire race

De vierde ronde van de Knaf-Certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2022 werd verreden op het stratencircuit van Sardegna road track B-II in de Honda S660. Kaj de Bruin won de race met slechts o.o63 seconden tegenover Floris Simmerman die de tweede positie pakte.

In de kwalificatie was het Kaj de Bruin die vanaf pole position vertrok, gevolgd door Floris Simmerman op de tweede positie en daarna Twan Vollebregt. De start verliep redelijk rustig voor de gehele top 3, maar daarachter nam De Groot de vierde positie van Daan van Zutphen al snel over. Als Van Zutphen een rem fout maakt en daardoor in de problemen komt met De Groot, barst het gevecht voor de vierde positie los. De posities vier tot en met acht strijden allemaal mee. Dit verliep niet zonder het nodige contact tussen de rijders. Aan het eind van de tweede ronde valt Jordy Sponselee ver terug door een touché met De Groot. Een paar rondes later gaat De Groot het gevecht voor de vierde positie weer aan met Van Bladel, door het tijdverlies sluit Van Zutphen aan en mengt ook hij zich in het gevecht.

Einde ronde negen vinden voornamelijk achter en middenin het veld de eerste pitstops plaats. De rest van het veld maakte de pitstop aan het einde van ronde elf. Als gevolg nam Jordy Sponselee na een goede opmars de zesde positie over van Thijs van Bladel. In ronde dertien nam De Groot de derde positie over van Vollebregt. Een paar bochten later maakt Vollebregt een kostbare fout waardoor van Zutphen weer kan aansluiten. Intussen gaat het gevecht voor de eerste en tweede positie nog steeds verder.

Al rondes lang is het stuivertje wisselen tussen Simmerman en De Bruin. In de laatste ronde doet Simmerman een gewaagde poging om voorbij De Bruin te komen, de poging van Simmerman mocht niet baten. Kaj de Bruin komt als eerste over de meet met slechts 0,063 seconden verschil tegenover Simmerman die als tweede finishte. Respectievelijk daarachter finishte Calvin de Groot als derde, Twan Vollebregt finishte nipt als vierde, met kort daarachter Daan van Zutphen op de vijfde positie.

Floris Simmerman leidt het algemeen klassement met 760 punten, dat is een kleine voorsprong van 30 punten op Kaj de Bruin. Calvin de Groot sluit daarachter aan met 480 punten.

Voor de vijfde ronde mogen de coureurs een poging doen op het Tsukuba circuit in de BMW Z4 Gr3 bolide.

AUTEUR: Daan van Zutphen

FOTO’S: Pim Geerts