Race Mee

Kaj de Bruin oppermachtig op Franse bodem.

In de slotrace van de Knaf-Digital Autumn cup was het Kaj de Bruin die met een ruime voorsprong won van terugkerende Steff Franssen. Floris Simmerman finishte met een respectievelijke afstand op p3.

De coureurs traden op Alsace aan in de Re-Amemiya FD3S RX-7. Het was Kaj de Bruin die vanaf pole position mocht starten, gevolgd door Steff Franssen en Twan Vollebregt sloot aan op de derde positie. Floris Simmerman startte opvallend vanaf de laatste positie. Terwijl de top 3 hetzelfde bleef had Bertus Bodt moeite met de eerste ronde, vanaf p4 vond  hij zichzelf na de eerste ronde op p7. Remco Wint nam P4 gemakkelijk in de eerste bocht over.

Calvin de Groot nam p3 in ronde 4 gemakkelijk over van Twan Vollebregt, even later moest hij ook Bertus Bodt voorbij laten gaan. Floris Simmerman wist zichzelf terug te vechten naar de 8ste plek maar was nog lang niet klaar met zijn opmars.

Tussen de rondes zeven en negen vonden de eerste pitstops plaats. Dit gold overigens niet voor Steff Franssen en Jordy Sponselee. Beiden hadden hun ogen gericht op een 2-stopper terwijl de rest voor een 3-stopper koos. Dit betekende dat Kaj de Bruin zijn eerste positie tijdelijk verloor aan Steff Franssen. Ook De Groot verloor tijdelijk zijn derde positie.

In de laatste 5 minuten van de race barstte de gevechten rondom het veld los. Steff Franssen zag een niet te stoppen Kaj de Bruin aan zich voorbij gaan terwijl Floris simmerman in een bocht van plek 5 naar plek 3 schoot. Calvin de Groot passeerde Twan Vollebregt voor de tweede keer alleen deze keer voor de 4de positie.

Kaj de Bruin kwam als eerste over de lijn en liet zijn dominantie zien door maarl iefst twaalf seconden voor Steff Franssen te eindigen. Floris Simmerman kwam als derde over de lijn met een 4 seconde achterstand op p2. Calvin de Groot mocht zichzelf best of the rest noemen door op p4 te eindigen. Twan Vollebregt sloot de top 5 af.

De laatste race is verreden en dat betekent dat de Knaf-Certified Autumn cup zijn einde heeft bereikt. Niet getreurd want binnenkort zijn we weer terug met de winter cup competities.