Race Mee

Hulde voor de Winter Cup 2021-kampioenen op KNAF Digital


De eerste door de KNAF erkende kampioenschappen in racegames van 2021 zijn ten einde. Leon Ackermann won de wintercompetitie op de circuits van Gran Turismo Sport; Maxiem Wagenaar domineerde de klassementsproeven in DiRT Rally 2.0.

Het begin van 2021 betekende tevens de start van KNAF Digital, het platform van de KNAF waarop officiële kampioenschappen in racegames worden georganiseerd. Meer dan 700 deelnemers hebben zich daarop al aangemeld om zelf vanuit huis mee te strijden in de eerste competities. Na acht weken leverde dat de eerste twee kampioenen op.

Gran Turismo Sport
Tijdens de achtste en laatste race van de KNAF-certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2021 stond de titel nog op het spel. Achter het stuur van Ferrari F40 wist de 21-jarige Leon Ackermann uit Hoogezand zich tot winnaar én kampioen te laten kronen van deze virtuele autorensportcompetitie. Het hele seizoen had hij hevige concurrentie van de 16-jarige Kaj de Bruin, die en passant gerekruteerd werd door het simraceteam van oud-F1-coureur Romain Grosjean.

Ackermann en De Bruin verdeelden zo de zeges tussen elkaar, met wekelijks wisselend materiaal op diverse circuits, waaronder een GT3-race op Mount Panorama in Bathurst en een verregende LMP1-wedstrijd op Spa-Francorchamps. Hun spannende strijd en die tussen vele andere deelnemers was elke maandagavond te zien in een livestream op zowel Motorsport.com als Twitch. Ackermann is bovendien geen onbekende: hij verdedigde in 2019 al de Nederlandse eer tot in de finale van de Digital Cup op de FIA Motorsport Games in Rome.

DiRT Rally 2.0
De 27-jarige Maxiem Wagenaar uit Groningen mocht zich met nog één evenement te gaan al kampioen noemen. Hij reeg de zeges aan elkaar door de eerste zeven wedstrijden te winnen, onder meer achter het stuur van een Lancia Stratos in Spanje en een Ford Fiesta R2 op de proeven van Rallye Deutschland. Mark Fijn en Niels Louwerse, die de slotrally rond Monte Carlo op zijn naam schreef, wisten Wagenaar wel bij vlagen het vuur aan de schenen te leggen.

Begin april beginnen de volgende kampioenschappen op KNAF Digital: de Spring Cups 2021. Daarin staan wederom Gran Turismo Sport en DiRT Rally 2.0 centraal. Door de organisatie wordt volop gewerkt om vervolgens ook competities in andere simulatoren toe te voegen, onder meer voor liefhebbers van virtueel racen op de pc. Meer informatie hierover volgt binnenkort.