Race Mee

Floris Simmerman verschalkt concurrentie op Suzuka

Floris Simmerman heeft voor de derde opeenvolgende week de zege kunnen pakken in de KNAF-Certified Gran Turismo Autumn cup. Op het virtuele japanse circiut van Suzuka was hij opnieuw een klasse apart.

De simracers traden aan in de Red Bull junior bolide. Simmerman mocht van pole position starten en na een keurige start wist hij deze positie ook netjes vast te houden. Terugkerende Sander van Slooten weet ook zijn positie vanaf p2 te behouden. In de eerste fase van de race schuift de rest van het veld wat door elkaar, maar daar blijft het ook bij.

Nadat Simmerman de eerste is die binnenkomt volgt de rest al snel een ronde later. Van slooten en Simmerman maken echter een dubbele pitstop waardoor de twee wat terugvallen, en als gevolg pakt de Groot de leiding af. De strategie mocht alleen niet baten voor De Groot aangezien hij na de laatste pitstop 22 seconden achter Simmerman eindigde en dus terugvalt naar de derde plek.

door deze dominante overwinning neemt Floris Simmerman de leiding over in het algemeen klassement met een ruime voorsprong van 35 punten. De Groot sluit aan op p2 met Van Zutphen gevolgd op de derde plek.

Bekijk hier de spannende highlights.