Race Mee

Floris Simmerman pakt de overwinning na spektakel op Dragon Trail

Op het prachtige Dragon Trail Gardens circiut traden de coureurs aan in de S-FR racing concept. De 5de race in de KNAF digital Autumn cup beloofde een spektakel te worden met Floris Simmerman die vanaf pole position mocht starten, Twan Vollebregt volgde op p2 met Calvin de Groot op p3. 

Floris simmerman die een moeizame start kende werd al meteen gepasseerd door Twan vollebrecht. Ook Bert Houben glipte langs Floris heen, toch moest hij zijn positie vroegtijdig afgeven aan Calvin de Groot. Ook in het middenveld werd er flink geduwd en getrekt, wat ervoor zorgde dat Twan Vollebregt zo zijn voorsprong rustig kon opbouwen.

De verschillende strategieën speelden een grote rol voor de einduitslag. Floris simmerman en Calvin de Groot kozen voor een 1 stopper terwijl de rest van het veld voor een 2 stopper koos. Twan Vollebregt die vroeg binnenkwam voor een 2 stopper wist het tempo van Simmerman niet bij te kunnen houden en verloor daardoor zijn eerste positie. Calvin de Groot wist geen profeit uit zijn 1 stopper te halen waardoor hij naar de 5de plek terugviel.

Bertus Bodt wist De Groot op het nippertje in te halen waardoor hij zijn eerste podium in de KNAF Digital Autumn cup behaalde. Ook Remco Wint wist in de slotfase nog twee posities te stijgen waardoor hij zijn race beeindigd op p4. Uiteindelijk was het Floris Simmerman die de overwinning pakte met Twan Vollebregt en Bertus Bodt gevolgd op p2 en p3.

Bekijk hier de spannende highlights: