Race Mee

Floris Simmerman kampioen maar Jordy Sponselee snelste op Bathurst

In het achtste event van de Knaf-Certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2022, stond er een verrassende winnaar op het podium. Niemand minder dan de ervaren Jordy Sponselee wist als eerste te finishen op het Mount-Panorama circuit.

Jordy Sponselee legde beslag op de eerste positie nadat er in de elfde ronde een hevige touché tussen Twan Vollebrecht en Calvin de Groot plaatsvond. Ook Dannick Eljon en Bert Houben wisten hiervan te profiteren. Toch finishten Vollebrecht en De Groot binnen de top vijf.

Na de kwalificatie pakte Vollebrecht pole position gevolgd door De Groot op de tweede plek. Sponselee wist zichzelf net voor Eljon te kwalificeren, het gat tussen de beide heren bedroeg maar vier tienden van een seconde. Bathurst staat niet om het inhalen bekend, daarom vonden er geen positiewisselingen plaats in de eerste ronde van de race. Aan het einde van ronde een doken Sponselee, Den Braber en Gerards de pitstraat in voor hun eerste een laatste stop.

Niet zonder geduw en getrek wist De Groot in ronde twee de eerste positie over te nemen van Vollebrecht. Met zijn halve bolide over het gras kwam De Groot als eerste uit de tweede bocht. In ronde elf nam de hevige botsing tussen De Groot en Vollebrecht plaats. Dannick Eljon nam hierdoor de leiding over in de race, deze was echter maar van korte duur. Eljon en Houben waren namelijk nog verplicht een pitstop te maken. Jordy Sponselee hoefde dat niet meer en zag zo als eerste de zwart-wit geblokte vlag. Eljon en Houben maakten het podium compleet. Vollebrecht en De Groot finishten op de vierde en vijfde positie. Na anderhalf jaar als actieve deelnemer in de KNAFdigital cups was dit de eerste overwinning voor Jordy Sponselee. Hij zal het seizoen daarom ook met een grote glimlach afsluiten.

Floris Simmerman racete het laatste event dan wel niet mee, maar kroont zichzelf wel tot kampioen. Dit is de derde keer op rij dat Simmerman een KNAFdigital kampioenschap op zijn naam schrijft. Eerder won hij al de Knaf-Certified Gran Turismo Sport Autumn Cup 2021 en de Knaf-Certified Gran Turismo Sport Summer Cup 2021.  De rest van het algemeen klassement moet nog bekendgemaakt worden door een officieel bericht van de wedstrijdleiding.

De laatste race is verreden en dat betekent dat de Knaf-Certified Winter cup 2022 zijn einde heeft bereikt. Niet getreurd want binnenkort zijn we weer terug met de spring cup competities.

AUTEUR: Daan van Zutphen