Race Mee

Floris Simmerman domineert op Japans asfalt.

De zesde ronde van de Knaf-Certified Gran Turismo Sport Winter Cup 2022 werd gewonnen door niemand minder dan Floris Simmerman. De coureurs traden aan in diverse Franse en Duitse gr4 bolides op het Japanse Kyoto Driving Park.

Na de kwalificatie mocht Floris Simmerman vertrekken van pole position. Twan Vollebregt plaatste zichzelf op de tweede positie gevolgd door Calvin de Groot. Na de start voert Twan Vollebregt de druk op bij Simmerman, Vollebrecht probeert hier en daar een gat te vinden maar de pogingen mochten niet baten. Jordy Sponselee kende een goede start, hij was als zevende gestart maar aan het einde van ronde een lag hij al op de vierde positie. Helaas moest hij die vierde positie na een spannend gevecht vroegtijdig inleveren aan Bertus Bodt. Tegelijkertijd nam De Groot de tweede positie van Twan Vollebrecht over en wist ook gelijk een goed gat te slaan.

De eerste pitstop werd gemaakt aan het eind van ronde vijf door Martijn Wijsman. De rest van het veld maakten de pitstop aan het eind van ronde zes, behalve Bart Bouwmeester. Heel even staat Bouwmeester aan de leiding, maar maakte zijn stop aan het einde van ronde zeven en viel daardoor flink terug.

In de achtste ronden pakte Dannick Eljon de achtste positie over van Roderik Diepemaat. Tijdens ronde negen vind er flink wat actie plaats op de baan. Met name de nummers twaalf, dertien en veertien maken het elkaar flink lastig. Jordi Gerards zet een aanval in op Michiel Hooijer, deze mislukt echter waardoor Gerards meteen onder druk komt te staan door Niels van der Linde.

In de allerlaatste ronde werd Twan Vollebregt flink in het nauw gedreven door Bertus Bodt. De beide heren vochten in de laatste ronde om het derde podium plekje. Bertus Bodt probeert alles om voorbij Vollebrecht te komen, maar Vollebrecht wist Bodt knap achter zich te houden en zo de derde positie te handhaven.

Floris Simmerman kwam als eerste over de streep, vijftien seconden voor De Groot. Twan Vollebregt finishte als derde, net drie seconden achter De Groot. Bertus Bodt finishte als vierde, maar 1 tiende achter Vollebregt. Jordy Sponselee finishte als vijfde.

Simmerman staat nog steeds bovenaan in het algemeen klassement met maar liefst 1180 punten. Kaj de Bruin volgt met 900 punten. Calvin de Groot staat nog steeds als derde geklasseerd met 670 punten.

Alle coureurs mogen even rust nemen aangezien er deze week geen race zal plaatsvinden.

AUTEUR: Daan van Zutphen

Foto’s: Pim Geerts